Esmaspäeval saab Haapsalus verd loovutada

Lääne Elu

info@le.ee

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama 1. oktoobril kella 10.30-14.30 Haapsalu kultuurikeskuses toimuvale doonoripäevale.

Viimati oli Regionaalhaigla verekeskus Haapsalus kuu aega tagasi 28. ja 29. augustil doonoritelkidega. Kahel päeva külastas telke 286 inimest, eduka vereloovutusega lõppes külastus 248 doonoril. „Meie verevarud said tõhusa, 111 liitrise täienduse, sestap täname kõiki doonorina heategusid teinud Läänemaa inimesi. Loodame, et läänlaste aktiivsus doonoritena head teha on jätkuvalt väga suur ning meie verevarud täienevad ka seekord jõudsalt,“ rõhutas verekeskuse tootmisjuht dr Erna Saarniit.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat. Verekeskus julgustab doonoreid Verekeskus julgustab verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas. Minimaalne kahe vereloovutamise vaheline aeg peab olema 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva.

Iga vereloovutus aitab vähemalt kolme patsienti. Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada. Eesti haiglates tehakse vereülekanne ligi 15 000 patsiendile aastas.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ning Facebooki fännilehelt “Doonorid ja Sõbrad”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments