Haapsalus saab esmaspäeval verd loovutada

Lääne Elu

info@le.ee

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama esmaspäeval, 10. detsembril kell 10.30-14.30 Haapsalu kultuurikeskuses (Posti 3).

Viimati oli regionaalhaigla verekeskus Haapsalus kuu aega tagasi 1. novembril, mil doonoripäeva külastas 66 inimest, eduka vereloovutusega lõppes külastus 59 doonoril.

„Meie verevarud said mõõduka täienduse ja täname kõiki Läänemaa doonoreid. Loodame, et läänlaste aktiivsus enne jõule doonoritena head teha on jätkuvalt suur ja meie verevarud täienevad jõudsalt,” ütles verekeskuse tootmisjuht doktor Erna Saarniit.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas. Minimaalne kahe vereloovutamise vaheline aeg peab olema 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva.

Iga vereloovutus aitab vähemalt kolme patsienti. Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste jpt haiguste puhul. Eesti haiglates tehakse vereülekanne ligi 15 000 patsiendile aastas.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ning Facebooki fännilehelt “Doonorid ja Sõbrad”
https://www.facebook.com/events/834092430315419/

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments