Matsalu Loodusfilmide Festival ja National Geographic annavad auhinna parimale noorele filmitegijale

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

MAFF
MAFF

19.-23. septembrini toimuvale Matsalu Loodusfilmide Festivalile saab festivali passi sel aastal  ette ära osta Piletilevist. Koostöös ajakirjaga National Geographic Eesti antakse esimest korda välja eriauhind parimale noorele Eesti filmitegijale.

Matsalu Loodusfilmide Festivali peakorraldaja Silvia Lotmani sõnul on festivali üks suuremaid eesmärke aidata kaasa keskkonnateadlikkuse levikule ning avardada külastajate maailmavaadet. Seetõttu on festivali sõpradele sel aastal hea uudisena alustatud koostööd sarnase missiooniga tegutseva ajakirjaga National Geographic Eesti. Kõik festivali külastajad, kes ostavad oma festivalipassi läbi Piletilevi keskkonna enne festivali algust, saavad kaasa National Geographic Eesti 2-kuulise kinketellimuse.

Silvia Lotman ütles, et tänavu on plaan innustada rohkem ka noori filmihuvilisi ning koostöö ühe osana antakse esmakordselt välja eriauhind parimale noorele Eesti filmitegijale.

„Ma olen rahul, et festival leidis endale mõttekaaslase niivõrd tuntud ajakirja näol ning ma loodan, et meie koostöö ei jää ühekordseks,“ lausus Lotman. „National Geographic usub, et teadus, uurimistöö ja lugude jutustamine suudavad maailma muuta ning Matsalu Loodusfilmide Festival ongi üks meie oma looduse lugude jutustamine. Me oleme kindlad, et pärast iga festivali on maailm saanud natuke paremaks!“

National Geographic Eesti vastutav väljaandja Rain Väät märkis, et tänavu oma 130. tegevusaastat tähistava National Geographicu missiooniks on innustada inimesi hoolima oma koduplaneedist.
„Tänane maailm muutub kiiresti meie enda silme all ja ainus, mida me seejuures ise teha saame, on olla teadlikud neist muutustest ning igal võimaluselt kaasa aidata kestlikuma elukorralduse edenemisele,“ ütles Väät.
„Noored näevad maailma sageli uue ja puhtama pilguga, seetõttu soovimegi inspireerida Matsalu festivali raames just noori, meie järgmise põlvkonna filmitegijaid astuma julgelt oma esimesi samme.“

Tänavu 19.-23. septembrini toimuva Matsalu Loodusfilmide Festivali (MAFF) eesmärk on tutvustada ja tunnustada uusi loodusfilme ning nende loojaid, pakkuda publikule võimalust osa saada maailma loodusfilmide paremikust ning tõsta seeläbi inimeste teadlikkust ja huvi keskkonnateemade vastu. Festival propageerib looduslähedast ja säästvat elulaadi ning põlisrahvaste sügavalt loodusega seotud traditsioonide austamist.

Üritus koosneb filmiprogrammist, koolinoortele suunatud loodusharidusprogrammist, loodusfoto- ja kunstinäitustest, fotoprogrammist, seminaridest, töötubadest, meistriklassidest, uusima foto- ja videotehnika esitlustest ja muudest festivaliüritustest.

MAFFil linastub ligi sada uut loodusfilmi üle maailma, millest kolmandik osalevad rahvusvahelises võistlusprogrammis. Filmid võistlevad kahes kategoorias: “Loodus” ning “Inimene ja loodus”.

Filmiseansid toimuvad Lihula Kultuurikeskuses. Lisaks Lihulale saab valikut festivalifilmidest näha ka Pärnus, Haapsalus ja Pürksis. Fotoprogrammi üritused toimuvad Lihula mõisas.

Maailma ühe suurima mittetulundusliku teadus- ja haridusorganisatsiooni National Geographic Society poolt 1888. aastal loodud ajakiri National Geographic avaldab uurimuslikke artikleid kultuuri, looduse, teaduse ja tehnoloogia teemadel. Eesti keel oli 33. kohalik keel, milles ajakiri 2011. aasta oktoobris ilmuma hakkas. Ajakirja National Geographic Eesti annab välja Äripäeva kirjastus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments