Merle Mäesalu Lihula ja Hanila bussiliiklusest: midagi tuleb ette võtta

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu linnavolikogu liige Merle Mäesalu ei kiida heaks Lõuna-Läänemaa tasulist ühistransporti. Arvo Tarmula foto

„See on väga kentsakas olukord,” ütles Haapsalu volikogu liige Merle Mäesalu 1. juulist Lõuna-Läänemaal kehtima hakkava sõidukorralduse kohta.

Kui Läänemaal rakendub 1. juulist tasuta bussisõit, siis endise Lihula ja endise Hanila valla elanikud tasuta Haapsallu sõita ei saa. Bussisõidu eest peavad maksma ka läänlased, kes sõidavad praeguse Läänemaa piires Haapsalu-Virtsu ja Haapsalu-Lihula liinidel, mis kuuluvad Pärnumaa ühistranspordikeskuse alla.

Just Mäesalu oli see, kes omal ajal Lääne maavalitsuse bussihanget ette valmistas. Toona oli Mäesalu sõnul eesmärk läänlaste sõiduvõimalusi parandada, nüüd aga pole kõiki läänlasi koheldud võrdselt.

„Hanget ette valmistades olime arvestanud, et Lõuna-Läänemaa elanikud on Läänemaa elanikud. Nüüd arvati see varem Läänemaale kuulunud liinigrupp Pärnumaa ühistranspordikeskuse alla. Maakonna bussiliiklus oli meie hanke järgi üks tervik, aga nüüd on sellest üks tükk välja rebitud,” ütles Mäesalu.

Mäesalu sõnul ei tohiks olukorraga leppida.

„Probleemid on lahendamiseks,” ütles ta. „Tuleb olukorda konstateerida ja midagi ette võtta. Osa läänlaste sõiduvõimalusi on ahendatud. Tuleb hakata läbi rääkima. Me peame seisma selle eest, et läänlastel oleksid võrdsed võimalused. Tuleb hakata selle eest võitlema. Meil on ometi oma esindajad Põhja-Eesti ühistranspordikeskuses, Mikk Lõhmus on juhatuses.”

Pühapäevast muutuvad oluliselt ka busside graafikud. Mäesalu sõnul on ennekuulmatu, et kolm päeva enne uute sõiduaplaanide jõustumist pole inimesi sellest teavitatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
läänlane
5 aastat tagasi

Läänemaa lõhkumise viljad.

Nõukogust
5 aastat tagasi

Lõhmuse nõukogus olemine ei tähenda veel nõukogus töös osalemist ja Läänemaa eest seismist. Hea soe koht laiutamiseks taas

jors
5 aastat tagasi

Oot-oot, keda see nii siira olemisega beib küll võluda püüab.

jors
5 aastat tagasi

Oot-oot keda see beib nii siira olemusega küll võlub

Lihulast
5 aastat tagasi

Mikk Lõhmus nõukogus, lubage naerda ha, ha, ha.

jah
5 aastat tagasi

nad ju alati tagant järgi tarkust täis

Dilaila
5 aastat tagasi

Hanila ja Lihula vald on ju Pärnumaa !! Nii nad ju otsustasid ise !Läänemaal tuleb ju tasuta transport !!

läänlane
5 aastat tagasi
Reply to  Dilaila

Lihula on ja jääb Läänemaaks, pandagu silt milline tahes.

Jutupaunikutest
5 aastat tagasi

Pole kunagi tegijaid. Nüüd laiutavad käsi. … Läks nagu alati!