Nõva kooli direktori konkurss kukkus läbi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva kooli direktori valimiskomisjoni esimehe Andres Kampmanni sõnul ei leidu kandideerinute seas inimest, kes sobiks direktoriks. Urmas Lauri foto

Nõva kooli direktori valimiskomisjon otsustas eile, et kandidaatide seas ei ole direktori ametisse sobivat inimest.

„Komisjon tõdes, et sada protsenti direktori ametisse sobivat kandidaati ei ole,” ütles komisjoni esimees Andres Kampmann.

Kampmanni sõnul ei vasta kandidaadid esitatud nõuetele. „Koolipidaja nõue oli, et direktoril oleks õpetajakutse. Seda ei ole kellelgi,” ütles Kampmann. Samuti ei ole ühelgi kandidaadil haridusasutuse juhtimise kogemust ega vastavat ettevalmistust.

Nüüd peab Lääne-Nigula vallavalitsus leidma direktori kohusetäitja. Direktoriks kandideeris neli inimest – Nõva kooli õpetaja Margit Karindi ja Tallinna tehnikaülikooli teadur Joosep Link ning veel kaks inimest, kelle nimed ei ole Lääne Elule teada.

Lääne-Nigula vallavalitsuse haridusnõuniku Kaie Talvingu sõnul võiksid neljast kolm sobida kohusetäitjaks. „Aga vallavalitsusel on õigus määrata kohusetäitja ka väljaspool konkursi kandidaate. Mingi otsus tuleb igal juhul vastu võtta,” ütles Talving.

Lääne-Nigula vallavalitsuse istung on järgmisel teisipäeval, kus küsimus on päevakorras.

„Kohusetäitja tuleb mingiks ajaks määrata,” nentis Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. „Võimalik on välja kuulutada ka uus konkurss.”

Praeguse direktori kohusetäitja Andres Liivi tööleping lõpeb tuleval nädalal.

„Minu isiklik arvamus on, et Liivi jätkamine kohusetäitjana ei ole kõige parem variant,” ütles Lõhmus. „Peaks olema keegi, kes suudab Nõval pingeid leevendada.”

Nõva kooli hoolekogu on kogunud allkirju ja tegutsenud pikka aega selle nimel, et Liiv ametist vabastataks, ja soovinud, et tööle ennistataks eelmine direktor Virve Tauts, kelle toonane Nõva vallavanem Kalle saar augustis vallandas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
isik
6 aastat tagasi

3 inimest valimiskomisjonis Nõvalt. Kas ei tunne siis kohalikke

enn
6 aastat tagasi

Paistab, homse kaaneloo valguses, et konkurss kukutati läbi meelega. Käimas on sõda ning ei saa lasta Nõva koolile mingit kodurahu tekkimist. Küll leitakse uus k.t., hullem kui praegune.

eks ta ole
6 aastat tagasi
Reply to  enn

muidugi meelega, küllap Lõhmusel mõni “oma mees valges kampsunis” olemas, kes teenet vajab või teene võlgu. võitlus käib ju mahlase kinnisvara ümber, aga see kool ja veel hullem kogukond ei saa aru, mis neile hea on

Mikk
6 aastat tagasi
Reply to  enn

unustab ära, et tal ei ole sõjaväge, et nõvakate vastu saata ja “verine pühapäev” korraldada. Lõpuks tuleb ikka välja, et mõistlik oleks olnud koostöö, mitte aga võitlusse tormata.
Meenutusi vanast vallast: üks vallavanem kriminaalselt süüdi dokumendi võltsimises, volikogu esimees krim uurimise all. Kas tõesti on L-N vallal kõike seda jama vaja ENNE Riigikogu valimisi? Kas sinna kandideerijaid ei olegi või?

isik
6 aastat tagasi
Reply to  Mikk

Vallavanem Mikk Lõhmus võiks ise kohtuda kooliasjus Nõval ja asjad rahulikult sirgeks rääkida.

Kutseta
6 aastat tagasi

Mitu Läänemaa õpetajat/direktorit üldse on kutseeksami sooritanud ja omab kutset? Proovi mõni leida.:)
https://www.kutsekoda.ee/et/kutseregister/kutseotsing

ahaa
6 aastat tagasi
Reply to  Kutseta

Isegi Andres Kampmann ei paista mingit õpetajakutset omavat!

seadus?
6 aastat tagasi

Kas koolijuhilt ei peaks nõudma ka laitmatut minevikku ja isiklikku eeskuju ?

123
6 aastat tagasi
Reply to  seadus?

Kõik sõltub mõõdupuust. “Laitmatu minevik” L-N kontekstis paistab pigem olevat “keegi, kes 100% kuuletub ning igas küsimuses vallavanemaga nõustub”.

100% nõustumisest
6 aastat tagasi
Reply to  123

Kui sellega kaasa tuleb muru niitmise leping ning võib-olla ka “avaliku huvi puudumine” krim-teemal või Nõva valla või Kilgi pankrotistamisel, siis ei saa ju muidu, kui igas küsimuses 100% nõustuda.

naabervallast
6 aastat tagasi

Kas see krimikahtlusega mees, kes valla pankrotti ajas ja küttemajanduse juhina koolile üüratuid ettemakseid kaela määris.
Juhtimiskogemus ju äge ?

saabas
6 aastat tagasi

Minu teada pannakse direktori kohusetätijaks Peeter Kallas

xxx
6 aastat tagasi
Reply to  saabas

Kui see on tõesti nii, siis läheb MÄSSUKS!

king
6 aastat tagasi
Reply to  saabas

Ära riku inimestel ööund ära 😀

Küsimus vallavalitsusele:
6 aastat tagasi

Kuidas on nende rangete tingimustega kooskõlas Andres Liivi isik? Milles seisneb tema võlu, kingades või after-shave’is?

Nimi
6 aastat tagasi

Komisjon ei leidnud piisavat Liivi-tasemel lömitajat ning käskkirjade kinnisilmi allkirjastajat või? Vallavalitsuses on see “kvalifikatsioon” ju päris hästi esindatud!

Aga probleemi ju ei ole, meie “mees-kui-orkester” vallavanem teeb ka selle töö oma õhtutundidest 10 minutiga päevas ära, käkitegu! Sest mis seal siis ikka ära ei ole? Õpilaskodu kinni – ainult paar allkirja vaja. Siis ülemine aste kinni – kah paar allkirja ja muud paberit. Edasi maja 5/EUR kuus mõnele kohalikule abivajajast ärimehele rendile – ainult üks allkiri lepingule. Mida veel tahta? On ju käkitegu!

nõuded,nõuded
6 aastat tagasi

karmid nõuded.Kus need nõuded siis on kui ametist lahkuv minister saab kohe nõuniku koha ja mitte isegi koolidirektori palga eest vaid ikka kordi suurema….

dr. Seen
6 aastat tagasi

Püha p..sk ma ütlen!