Jarro Mihkelson tuli Eesti raiespordimeistriks

Lääne Elu

info@le.ee

Raievõistluste esikolmik Anto Laas (vasakult), Jarro Mihkelson ja Taavi Ehrpais. Foto Eesti Metsaselts

Nädalavahetusel Valgas peetud Eesti meistrivõistlustel raiespordis krooniti Eesti meistriks Läänemaa Metsaühistus töötav ja Stihli saega võistlev Jarro Mihkelson, kes täiskasvanute arvestuses võistleb esimest aastat.

Teisele kohale tuli sel aastal raiespordi juurde naasnud Anto Laas ning kolmandaks mainekas raiesportlane Taavi Ehrpais.

Raiespordivõistlustel võisteldakse viiel alal – langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine.

Mihkelsoni sõnul tõi talle võidu õnnestumine mitmel alal. „Langetamine, kus paljud hävisid, läks hästi. Lisaks laasimine, kus tegin hea aja ja vaid ühe vea,“ sõnas Mihkelson. Ühtlasi tagas Mihkelson endale ka koha Eesti koondises raiespordi maailmameistrivõistlustele.

Mihkelson lisas, et meistritiitlit julges ta loota pärast neljanda ala, langetamise, lõppu. „Täna olid kehvad tuuleolud ja paljudel meestel seetõttu langetamine ebaõnnestus. Kui mul sai ala tehtud ja üsna hästi, olin juba meistritiitli suhtes lootusrikas,“ rääkis Mihkelson.

Võistluse esikolmik sõidab augustis Norras toimuvatele raiespordi maailmameistrivõistlustele. Kõigil profiklassi võistlejatel on olemas ka varasem maailmameistrivõistluste kogemus.

Raiespordivõistluste olulisi eesmärke  on kutsehariduse edendamine ja kutseõppe propageerimine, samuti ohutud töövõtted ja praktilised teadmised. Seetõttu tehakse lisaks Luua Metsanduskoolile võistluste organiseerimisel koostööd ka SA INNOVEga

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments