Hundid murdsid Turvalepas talust koera

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tänavu sügisel fotoobjektiivi ette jäänud hunt on veel elus, sest Põhja-Läänemaal on nende jahtimine keelatud. Hundi keskmine eluiga on küttimise tõttu vähem kui kaks aastat. VALERI ŠTŠERBATÕH

Turvalepa külas murdis hunt koera. Foto: Valeri Štšerbatõh

Turvalepa küla servas viisid hundid ühe metsatalu hoovist kaasa vägeva krantsi ja pistsid sealsamas lähedal põllul nahka.

„Koer oli lahtiselt hoovis, ühel hetkel oli krants kadunud ja omanik läks teda otsima,” kirjeldas juhtunut Taebla jahiseltsi pealik Jarro Mihkelson. „Koera, õigemini selle jäänused leidis peremees talu lähedalt põllult. Ainult selgroog oli alles.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tundmatu
2 aastat tagasi

Tegelikult oli koer enne jõule metsa putganud, nii et ei viinud hundid teda koduhoovist, aga noh kui tahetakse asja hullemaks(põnevamaks) teha las siis olla nii……

Mets
2 aastat tagasi

Koerast on kahju. Metsas kitsi küll, kes huntidele toidulauaks, jätku koerad rahule.

Marutaudis orav Toompealt
2 aastat tagasi
Reply to  Mets

Mine metsa ja ütle neile, mida nad tegema peavad!

Elagu hundid!
2 aastat tagasi

Pole ilus meie Aasta Looma halvustada!

Lambale
2 aastat tagasi
Reply to  Elagu hundid!

Ema on sull aasta loom mis see rahvus loom on siis pruun karu või kui midagi ei tea siis ära kommenteeri ennem kui aju täiskasvanud inimese tasemele jõuab et teaksid hunt on rahvusloom ja pruun karu on aasta loom.

kui
2 aastat tagasi

toimub teadlik loomade mõrvamine sarnaselt läti kütipolgu taktikaga meie hobi tapjate poolt, siis pole midagi, aga kui loodusloom oma toiduvajadust rahuldab , siis kisa lahti, sajad kitsed ja põdrad peavad kellegi himude rahuldamiseks oma elu jätma, jätab loomakaitsjad külmaks

Mai
2 aastat tagasi
Reply to  kui

Mõrvajad ehk nn. jahimehed võtavad ära nende toidulaua. Mis peaks hundil üle jääma kui kõht tühi. Koerast kahju, et pidi inimese tõttu oma elu jätma. See, mis praegu jahiteemadel toimub, on lihtsalt uskumatu. Autod voorivad metsa ja tagasi- metsa ja tagasi nagu näljased. Põdrajahi ajal oli lausa põrgu lahti maal. Igal laupäeval kella 9st hommikul tulid püssidega linnavurled maale maainimeste rahu rikkuma- huilgasid ja karjusid metsades, püssidega maanteede ääres. Eelmisel ja sellelgi aastal olid metsas paugud jõulude ajal. 31 detsember kui inimene peaks nautima aasta viimast päeva, nägin ise jahimehi metsas kella 15.00 paiku. Normaalne või?? Ja 100% ka öösihikutega… Loe rohkem »

tegemist
2 aastat tagasi
Reply to  Mai

pole jahiga, meestel kõigil optikaga vindid 10 tuhandeid maksvad, jälgimis seadmed , droonid, raadiojaamad, ajurid ja veel hulk tehnikat, nagu aadlike pidu, ei mingit halastust looma peale, seisavad nagu breznevid rivis ja ootavad kui loom püssi ette aetakse, vanasti oli sileraudne ja eesmärk omale toidulisa saada, nüüd tapmishasart.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  tegemist

Ja kui sõjaks peaks minema, siis needsamad “kõvad püssimehed” on esimesed Rootsi laeva järjekorras!

Koerad
2 aastat tagasi
Reply to  Mai

Kui märkate ebaseaduslikku jahitegevust, siis tuleks kiiremas korras valida 1247.

Mann
2 aastat tagasi
Reply to  kui

Ei tahaks pahasti öelda,aga mis laulu sa siis laulaksid,kui see loodusloom oma toiduvajadust SINU koera peal rahuldaks?Või sinu õuel päise päeva ajal patseerimas käiks?Natuke võiks ikka mõelda,enne kui loodusest undama hakata.Siis oleks vist vesi ahjus,kui hommikul vara välja minnes vaikuses äkki hundid laulma hakkavad ja mitte just eriti kaugel sinust..

ei ole
2 aastat tagasi
Reply to  Mann

sina siin maailma peremees, et teiste elusolendite saatuse üle otsustad, nende tegevust me oleme näinud sm. lenin, stalin, adolf, putja , patja jne.

Koerad
2 aastat tagasi
Reply to  Mann

Hunt viis koera minema, aga ikka austan neid. Loom on peremehe vastutusel. Meil nt polnud aed piisavalt korralik, ega hunt loll pole, et juhuse kasutamata jätab.

Mario
2 aastat tagasi
Reply to  Mann

laseme kõik metsloomad maha siis? Loodust tuleb austada ja õppida looduse järgi elama, mitte seda enda järgi “vormida” np elan maal metsade vahel, niipalju kui neid veel järel on ja on ka koer lahtiselt piiramata õue peal.
Kui kardad pane aed ümber oma majale… aga ära õigusta loomade tapmist sellepärast et äkki võib juhtuda…

Pamp
2 aastat tagasi

Meil ju Tallinnas keskonnaameti pehmes tugitoolis istuv ametnik ütles ju selgelt, et Põhja-Läänemaal ei tohi ühtegi susi küttida. Asjal punkt. Nii, et maainimesed istuge kodus ja värisege seal. Koerad võtke omale tuppa elama ja polegi probleemi. Miks peaks ühes arenenud Euroopa riigis koerad väljas ringi hulkuma nagu Venemaal.

Anonüümne
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Mismoodi Soome ja Skandiaavia hakkama saab.

njah...
2 aastat tagasi

mis siis ikka, hundid söönud…. koerad läinud.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  njah...

Hundid söönud, lambad terved!

Anonüümne
2 aastat tagasi

Huvitav,kas tühja plastikpudeli krõpsutamine hunti teelt peletab,kui vastu juhtub…

Faktid
2 aastat tagasi

Hundid valvavad ise õuel, et keegi kõrvaline ei patseeriks? Turvalepas suured metsad ümberringi.