Koolid ja lasteaiad said raha robotite ostuks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Martna kooli robootikatund. Foto erakogu

Läänemaa koolid ja lasteaiad said mais hariduse infotehnoloogia sihtasutuse HITSA Progetiigri programmi kaudu ligi 12 000 euro eest uusi roboteid.

Martna kooli matemaatika- ja robootikaõpetaja Kairi Mustjatse sõnul sai kool kuus karpi LegoWeDo 2.0 komplekte. „Neid hakkame kasutama 3. klassi matemaatikatunnis,” ütles ta. „Janika Leoste teeb doktoritööd, kas robotite kasutamisest on abi matemaatikaõppe tulemuste parandamisel, ja meie aitame tal seda selgitada.”

Robootikatundides saavad neid roboteid kasutada 1. ja 2. klass. „Ostsime veel kaks Sphero SPRK+ haridusrobotit ja karbi Dashi robotikomplekte algklassidele,” lisas ta.

Peale Martna kooli said Progetiigri seadmete taotlusvoorust raha Haapsalu lasteaiad Päikesejänku, Tõruke ja Vikerkaar ning Haapsalu, Palivere ja Risti põhikool ning Uuemõisa lasteaed-algkool.

Progetiigri programmijuht Kristi Rahn ütles, et nii Läänemaal kui ka teistes piirkondades on robootika järjest populaarsem.

„Eriti paistavad oma tegemistega silma Martna põhikooli õpetajad Kairi Mustjatse ja Järvi Kimst. Samuti on väga aktiivne Sirje Sinitskaja Uuemõisa algkoolist,” lisas ta.

Mustjatse sõnul arendavad robotid eelkõige laste loovust, aga ka koostööoskust, sest tavaliselt tehakse robootikas rühmatöid. „Matemaatikaõpetajana võin öelda, et robootika arendab loogilist mõtlemist ja robotiga hakkama saamiseks pead sa ka matemaatikast aru saama,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments