Leht: Lääneranna vald on sümboolikaga kimpus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pärnu Postimees 2. juuni 2018. Repro: Urmas Lauri
Pärnu Postimees 2. juuni 2018. Repro: Urmas Lauri

Haldusreformi käigus tekkinud Lääneranna vald on juba mõnda aega olnud kimpus omavalitsuse sümboolikaga, kirjutas Pärnu Postimees.

Kui jaanuaris tunnistas volikogu konkursi nurjunuks, sest ükski kavand ei saanud küllalt toetust, siis nüüd on konkursita laekunud uued kavandid, mis omakorda ei ole riigikantselei heakskiitu pälvinud. Vald leiab aga, et seda toetust ei ole üldse vaja.

Seaduse kohaselt peab omavalitsus sümboolika saatma riigikantseleile arvamuse saamiseks. Ent vallavanem Mikk Pikkmetsa sõnul pole öeldud, et vald kohustub sümboolika kinnitamisel selle hinnanguga arvestama. Ent seaduses on sõnaselgelt kirjas, et valla sümb oolika peab vastama heraldikanõuetele. Sellist dokumenti ei ole Pikkmetsa sõnul Eestis koostatud.

Volikogu istungil ütles Pikkmets, et kuigi volikogu võiks sümboolika sealsamas kohe kinnitada, tehakse teatud parandused ja esitatakse kavand uuesti riigikantseleile arvamuse saamiseks.

Pikkmetsa sõnul on sümboolika kavas volikogu juuniistungil kinnitada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mina arvan
5 aastat tagasi

Lääneranna vald on üldse üks suure sohiga tekitatus äbardlik moodustis.Sestap igasugused probleemid eri valdkondades (sümboolika, logistika jne.)