Tarvi Sits võib saada kultuuriministeeriumi kantsleriks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tarvi Sits Haapsalus muuseumite aastakonverentsil. Foto arhiiv

Kultuuriminister Indrek Saar teeb lähiajal valitsusele ettepaneku nimetada kultuuriministeeriumi kantsleriks senine ministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits.

Lihulast pärit Tarvi Sits on täitnud kantsleri ülesandeid pärast eelmise kantsleri Paavo Nõgese lahkumist.

“Tarvi Sits on kultuurivaldkonnas kogenud ja hea sotsiaalse tunnetusega juht,” ütles Saar. “Ta on ennast nii selles kui ka oma senises kultuuriväärtuste asekantsleri ametis igati positiivselt tõestanud ja seda otsust ei olnud tänu Sitsi kogemustele kuigi keeruline teha. Kui valitsus samamoodi arvab, on kultuuriministeerium heades kätes.”

Kantsleri valimiseks ei pea korraldama avalikku konkurssi, kui minister esitab enne valitsusele ettepaneku tegemist ise oma kantslerikandidaadi riigikantselei juures tegutsevale tippjuhtide valikukomisjonile arvamuse saamiseks. Komisjon on Sitsi kandidatuurile oma heakskiidu juba andnud.

Tarvi Sits on töötanud kultuuriministeeriumis alates 2013. aastast ning juhtinud kultuuriväärtuste valdkonda, mis hõlmb muinsuskaitset, muuseume, raamatukogundust, rahvakultuuri ning vaimset kultuuripärandit. Konkursi temast vabanevale kultuuriväärtuste asekantsleri ametikohale kuulutab välja riigikantselei.

Enne kultuuriministeeriumi töötas Tartu Ülikooli ajalooteaduskonna lõpetanud Sits Muinsuskaitseametis Pärnumaa vaneminspektori, Lõuna-Eesti järelvalveosakonna juhtaja ja peadirektori asetäitja-arendusjuhina. Enne seda oli ta aga Lihula muuseumi direktor.

Kultuuriministeeriumi eelmine kantsler Paavo Nõgene teatas aprillis otsusest ametist lahkuda ning suundus erasektorisse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments