Leht: suur värav sulges pääsu Eesti läänetippu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maaleht, 10. mai 2018. Repro: Urmas Lauri
Maaleht, 10. mai 2018. Repro: Urmas Lauri

Eesti läänepoolseim tipp on kaitstud toeka väravaga ning sealsesse avalikus kasutuses puhkekohta saab matkata vaid jalgsi. Valla vastuväidetest hoolimata arvab maaomanik, et nii see võikski jääda, kirjutas Maaleht.

Juba siis, kui Ramsholmi kinnistu uus omanik Priit Kotkas mullu suvel tee autodele kinni pani, avaldasid valla esindajad Lääne Elu vahendusel pahameelt. Sama meelt on noarootslased ka nüüd, mil nad Lääne-Nigula valla koosseisu kuuluvad.

“Miks inimeesed peavad igale poole autoga minema?” küsib Kotkas ja rõhutab, et kes tahab, võib tema maalt läbi jalutada. Peamine argument, miks Kotkas oma maal autosid näha ei taha, on rämps, mis autoga sõitjaist rannale maha jääb, pluss muu, mis rannal puhkajatega kaasneb.

Noarootsi osavallavanema Aivo Hirmo sõnul on omavalitsuse soov, et Ramsholmi kinnistu valla puhkekohani viiv tee oleks lahti. Kui Kotkas läbipääsu ei ava, saab vald Hirmo sõnul teele seada sundvalduse.

Vt ka: „Täismahus: uus maaomanik pani Ramsi poolsaare tipu kinni

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rukilill
5 aastat tagasi

Nagu sina külale, nõnda küla sinule( kod. Kotkasele)

Loogika
5 aastat tagasi

Ramsi poolsaarele viiv tee läbib rohkem kui 30 kinnistut, niipalju tuleb veel väravaid teha. Ja hr Kotkas peab oma kinnistule jõudmiseks ka kõigi nende väravate avamiseks asjaomastelt maaomanikelt luba küsima.