Vormsi on jääteeturistideks valmis, kas jäätee vastu peab, pole teada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lumesahk tegi Vormsi jääteel kolm tiiru peale. Foto: Urmas Lauri

Vormsi on üle jää saarele saabuvate külastajate toitlustamiseks valmis, homme on avatud nii kõrts kui ka söögitelk. Pood on oma varusid täiendanud ning käsitöökoda vallamajas ootevalmis.

„Homme hommikul sõidan jäätee läbi ja ütlen, kas on trass avatud,“ ütles jääteemeister Konstantin Dutov täna õhtul. Midagi kindlat ta ei lubanud. „Võib tulla uputus, kes teab, mis võib juhtuda, planeerida ei saa.“

Neljapäeva õhtupoolikul sadama hakanud lumi ja tuisk jääteed untsu ei ajanud. Eile päeval tegi lumesahk jääteele kolm tiiru peale ning jääteemehed kinnitasid, et trass on liiklemiseks igati korras. Vesi küll tõuseb, kuid eilseks polnud meri veel pealesõidukohtades jääle pressinud. Tugev lumesadu ning vee jääle tungimine ongi põhjused, mis jäätee sulgeda võivad.

„Sõidame just Ormsö pardal toidukoormaga saarele,“ ütles Merit Langi täna õhtul. Langil on koos kompanjonidega plaanis nädalavahetusel Vormsi vallamaja parklasse toidutelk püsti panna. „Pakume hernesuppi ja hotdogi, kohalikke küpsetisi ja suitsukala,“ loetles Langi.

„Hommikul kella üheksa-kümne paiku oleme aktsioonis,“ kinnitas Andres-Andi Sarv Hullo kõrtsist Krog No. 14. „Me teeme lihtsa variandi, kaks suppi, üks või kaks pearooga, burgerit, magustoit.“ Pearoogadest tõi Sarv esile metsseahautise kartulipüreega, lisaks pakutakse pelmeene ja lihtsamad fritüüriasju. Kohvi-teed ja õlut ka muidugi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
6 aastat tagasi

Aotodele peab vastu, aga ilmale mitte. Sellise sulaga on jääteega lõpp.

Huviline
6 aastat tagasi

Natukene hilja peale olete oma toitlustamisega jäänud, enamus “turiste” on juba eelmistel nädalavahetustel Vormsil ära käinud. Kui teil oleksid siis toitlustuskohad lahti olnud, vot siis oleksid teil ka taskud raha täis olnud, nüüd peate leppima aga palju vähemaga. Aga tublid olete ikkagi, edu ja loodetavasti on veel rahvast sinna tulemas.

vormsikas
6 aastat tagasi

Kallid külalised, ärge unustage lahkudes oma kasse kaasa võtta! Meil on peremeheta kasse endalgi! Iga jääteega lisanduvad mõnda külla uued kiisukesed.

Tont
6 aastat tagasi

Mina tahan ka suitsukala !!