0

Uue nädala alguses tuleb kohati juba viis soojakraadi

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi jäätee pealesõit Rohukülas kevadel 2014. Foto: Urmas Lauri

Vormsi jäätee pealesõit Rohukülas kevadel 2014. Foto: Urmas Lauri

Ilm läheb lähipäevil senisest soojemaks ning uue nädala algus pakub kohatu juba kuni viis soojakraadi.

Laupäeval (10. märtsil) liigub nõrgenev madalrõhkkond piki Rootsi rannikut Stockholmi suunas ja selle idaserva mööda kandub üle Eesti võrdlemisi niiske ja võrdlemisi pehme õhumass. Lund ja lörtsi sajab kohati, õhtu poole laialdasemalt. On jäiteoht! Kagutuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, päeval -1..+2°C.

Pühapäeva (11. märtsi) öösel on pilves selgimistega ilm ning mitmel pool sajab lund või lörtsi. Puhub lõunakaare tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni -4 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ning kohati sajab lund või lörtsi. Puhub lõunakaare tuul 1-7 m/s, õhtul pöördub kagusse. Külma on 0 kuni +2 kraadi.

Esmaspäeva (12. märtsi) öösel on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub kagutuul 3-9, hommikul tugevneb 5-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni -5 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub kagutuul 5-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +3 kraadi.

Teisipäeva (13. märtsi) öösel pilvisus tiheneb. Saartelt alates hakkab sadama vihma ja lörtsi. Puhub kagu- ja lõunatuul 5-12, rannikul puhanguti 15-17 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus +1 kuni +3 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub kagu- ja lõunatuul 5-12, rannikul puhanguti 15-17 m/s, õhtul pöördub edelasse. Õhutemperatuur on vahemikus +2 kuni +5 kraadi.

Kolmapäeval (14. märtsil) liigub madalrõhkkond edasi Karjala poole, selle lohk liigub üle Eesti ja seejärel pöördub õhuvool loodesse, kust tuleb külmemat õhku. Öösel sajab vihma ja lörtsi, pärast keskööd muutub loode poolt alates sadu lumisemaks. Päevaks madalrõhulohk eemaldub ja sajuhood lakkavad. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning on väga tugev. Õhutemperatuur on 0..+4°C, päeva jooksul langeb.

Neljapäev (15. märts) tuleb tõusva õhurõhu foonil üksikute lumehoogudega. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, päeval -1..+2°C.

Reedel (16. märtsil) tugevneb kõrgrõhkkond ja ilm püsib tuulisena. Öö on sajuta, päeval on kohatiste lumehoogude võimalus. Õhutemperatuur on öösel -3..-8, päeval -3..+2°C.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz