Riigikogu lükkas vapside rehabiliteerimise eelnõu tagasi

BNS

riigikogu. Foto: Erik Peinar
Riigikogu. Foto: Erik Peinar

Riigikogu otsustas teisipäeval vapside rehabiliteerimist käsitleva otsuse esimesel lugemisel tagasi lükata.

Juhtivkomisjoni ettepaneku poolt lükata riigikogu otsuse “Eesti Vabadussõjalaste Liidu ja sellega seotud isikute ning organisatsioonide rehabiliteerimisest” eelnõu esimese lugemisel tagasi, hääletas 31 ja vastu oli 22 saadkuid, erapooletuks jäi üks saadik.

Otsuse algatasid Henn Põlluaas, Martin Helme, Jaak Madison, Mart Helme, Uno Kaskpeit, Raivo Põldaru ja Arno Sild EKRE fraktsioonist, Peeter Ernits, Märt Sults ja Jaanus Karilaid Keskerakonnast, Igor Gräzin ja Madis Milling Reformierakonnast ning Tarmo Kruusimäe Isamaa ja Res Publica Liidust.

Eelnõu näeb ette rehabiliteerida kõik isikud ja ühendused, kes olid süüdi mõistetud või represseeritud seoses osalusega Eesti Vabadussõjalaste Liidu ja sellega seotud ühenduste tegevuses, samuti selle tegevusele kaasaaitamises ja toetamises.

Eelnõu juhtivkomisjoniks määratud põhiseaduskomisjon tegi ettepaneku eelnõu tagasi lükata. Eelnõu arutelu jäi pooleli eelmisel nädalal ning seda jätkati teisipäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

Muidugi tuligi tagasi lükata sest nende põhiseaduse projekt oli palju demokraatlikum kui Pätsu oma ja ka praegune.

jaanus
6 aastat tagasi

Väga õige otsus. EV ajaloos on kõige austustväärivam sündmus Vabadussõda ja kõige häbiväärsem vabadussõjalased.