2

Riigikogu lükkas vapside rehabiliteerimise eelnõu tagasi

Avatar

BNS

riigikogu. Foto: Erik Peinar
Riigikogu. Foto: Erik Peinar

Riigikogu otsustas teisipäeval vapside rehabiliteerimist käsitleva otsuse esimesel lugemisel tagasi lükata.

Juhtivkomisjoni ettepaneku poolt lükata riigikogu otsuse “Eesti Vabadussõjalaste Liidu ja sellega seotud isikute ning organisatsioonide rehabiliteerimisest” eelnõu esimese lugemisel tagasi, hääletas 31 ja vastu oli 22 saadkuid, erapooletuks jäi üks saadik.

Otsuse algatasid Henn Põlluaas, Martin Helme, Jaak Madison, Mart Helme, Uno Kaskpeit, Raivo Põldaru ja Arno Sild EKRE fraktsioonist, Peeter Ernits, Märt Sults ja Jaanus Karilaid Keskerakonnast, Igor Gräzin ja Madis Milling Reformierakonnast ning Tarmo Kruusimäe Isamaa ja Res Publica Liidust.

Eelnõu näeb ette rehabiliteerida kõik isikud ja ühendused, kes olid süüdi mõistetud või represseeritud seoses osalusega Eesti Vabadussõjalaste Liidu ja sellega seotud ühenduste tegevuses, samuti selle tegevusele kaasaaitamises ja toetamises.

Eelnõu juhtivkomisjoniks määratud põhiseaduskomisjon tegi ettepaneku eelnõu tagasi lükata. Eelnõu arutelu jäi pooleli eelmisel nädalal ning seda jätkati teisipäeval.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Muidugi tuligi tagasi lükata sest nende põhiseaduse projekt oli palju demokraatlikum kui Pätsu oma ja ka praegune.

jaanus
jaanus

Väga õige otsus. EV ajaloos on kõige austustväärivam sündmus Vabadussõda ja kõige häbiväärsem vabadussõjalased.

wpDiscuz