0

Kaitseliidu Lihula kompanii pealikuks sai Reimo Reimer

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Reimo Reimer. Foto: erakogu
Kaitseliidu Lääne maleva Lihula üksikkompanii pealikuks sai uuest aastast Marko Reiseli asemel Reimo Reimer.

Reimo Reimer on kuulunud Kaitseliitu alates 1998. aastast, mil ta astus Kaitseliidu Harju malevasse. Pärast Haapsalusse elama asumist liitus ta Kaitseliidu Lääne malevaga.

Reimer oli üks Lihula üksikkompanii taastajatest viis-kuus aastat tagasi. Haapsalus Läänemaa haigla haldusjuhina töötav Reimer kuulub 2016. aastast Lihula üksikkompanii juhatusse ja on Lääne maleva esindajatekogu liige.

„Lihula üksikkompanii on suhteliselt heas seisus,“ ütles Reimer. „Meid on küll vähe, veidi alla saja mehe, aga oleme aktiivsed.“

„Tahaks seltsielu tihedamaks saada, et mehed ei kohtuks ainult õppuste ajal,“ lisas ta.

Reimeri sõnul kinnitas Lihula üksikkompanii jaanuaris üldkoosolekul tahet jääda Lääne maleva koosseisu, kuigi Lääneranna vald kuulub nüüd Pärnu maakonda. „See on huvitav olukord, sest pooled meie valla on mehed Kaitseliidu Pärnu maleva all – Koonga ja Varbla,“ ütles ta. „Ei ole jõudnud nende piirkondade meestega veel kokku saada.“

Marko Reisel loobus pealikukohustustest suurenenud töökoormuse ja lisandunud õpingute tõttu, kuid jääb kompanii liikmeks edasi. Marko Reisel kuulutati aasta tagasi Eesti aasta kaitseliitlaseks. Siis tõsteti esile tema suurt panust selles, et Kaitseliit sai uue kompanii – Lihula üksikompanii – ning 2016. aastal sai üksikkompanii ruumid Lihula mõisa renoveeritud ruumides. Reiseli igapäevatöö on kaitsta presidenti ja ta on ka riigikaitseõpetaja.

Veebruaris on Lihula üksikkompanii kaitseliitlased kindlasti väljas Lihula Vabadussõja mälestussamba juures toimuval pidulikul Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamisüritusel, aga ka 24. veebruaril Virtsu seltsimajas, kus tutvustatakse kaitseliidu tegevust koos kergrelvastuse ja muu varustusega. Nendele üritustele on oodatud kõik pereliikmed alates kõige pisematest ja lõpetades vanimatega. Virtsu teabeüritusel on võimalus proovida maskeerimisvahendeid ja teha tutvust relvadega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz