Gripp pole seni veel Läänemaale jõudnud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixaby

Terviseamet hoiatas eile, et järgnevatel nädalatel on oodata ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestunute arvu pidevat suurenemist.

Läänemaale gripp seni veel jõudnud pole, ülemiste hingamisteede haiguste arv on aasta algusest alates küll stabiilselt suurenenud, kuid midagi erilist meedikud ei tähelda.

„Läänemaal praegu midagi väga erilist pole,“ ütles Lea Kiis terviseameti Läänemaa esindusest. „Eelmisel nädalal oli üks laboratoorselt kinnitamata gripijuhtum, muid pole olnud.“

„See on ilmselt juhus, et meil pragu veel grippi pole,“ nentis Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg. „Kui keegi gripiviiruse Läänemaale toob, siis nakatab ta paljusid.“

Tennisbergi sõnul peaks vaktsineerimine olema juba tehtud. „Arvestada tuleb sellega, et gripiviirus levib õhk-piisknakkusena, seega peske käsi ja hoidke distantsi,“ soovitas Tennisberg. „Maski peab kandma see, kes haige on, kellel on nohu, hoolitsegu selle eest, et ta nakkust edasi ei kannaks. Ei tohi tulla rahva sekka, ole haige, kanna maski, hoia eemale.“

Terviseamet teatas, et oluline haigestumise kasv tabas meid juba eelmisel nädalal, mil arstide poole pöördus 4656 inimest, neist veidi alla poole olid lapsed. Laboratoorse kinnituse said 250 gripijuhtu. Grippi haigestumise intensiivsust hinnatakse nüüdsest keskmiseks ning gripilevikut laialdaseks.

Hooaja algusest on gripi tõttu vajanud haiglaravi 121 patsienti. Terviseameti andmeil on gripist tingitud tüsistuste tõttu surnud sel hooajal kolm inimest vanuses 75 ja enam. Ukski intensiivravile sattunud patsiendist ei olnud gripi vastu vaktsineeritud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments