Linnamäe raske avarii põhjustaja sai tingimisi karistuse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Soolu külas 2017. aasta aprillis toimunud avarii tagajärg. Foto: Urmas Lauri

Mullu aprilli alguses Linnamäe-Soolu teel kõrvalistuja surnuks sõitnud Jürgen Vaharile mõisteti teisipäeval Harju maakohtus avarii põhjustamise eest tingimisi karistus.
Lisaks hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustamisele oli Vahar koos kaaslasega kohtu all süüdistatuna ka posti teel narkootiliste ainete tellimises.
Liiklusõnnetuse põhjustamise eest mõistis kohus 22aastasele Vaharile karistuseks kaks aastat vangistust ja narkokuriteo eest kolm aastat vangistust. Mees läheb kokku viieks aastaks vangi siis, kui paneb viie aasta jooksul toime uue tahtliku kuriteo. Kohtuotsust saab vaidlustada 15 päeva jooksul.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kont
6 aastat tagasi

Küll on huvitavad ninnunännu karistused meil pätiriigis. Sõidab inimese surnuks ja saab 2a, siis veel narkokuritegu ka, mille eest 3a.
Lõpuks saab ainult tingimisi.
Venemaal eile tv-s näidati, kus juht ajas kiirust ületades linnas ülekäigurajal 2 naist alla. Neist kumbki surma ei saanud. Üks on muidugi vigastatuna pikemat aega voodihaige, aga karistuseks määras kohus juhile reaalselt 1,5a.
USA-s oleks ilmselt 10-15a reaalselt saanud.

R ööbik
6 aastat tagasi
Reply to  Kont

Ei tasu unustada,et tegemist on Haapsalu kohtuga. Siin ongi erilised karistused. Selleks,et reaalselt kinni minna, peaks terve trepikoja maha laskma. Seepàrast ei tasugi imestada, et kuritegevus ei kahane. 🐏

Kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  R ööbik

Ei lähe ka siis kinni.