Kergejõustiklased püstitasid Pärnus isiklikke rekordeid

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kevin Sakson.

Aasta eelviimasel päeval Pärnus Karel Leetsaare X mälestusvõistlustel osalesid ka Läänemaa kergejõustikuklubi ja Haapsalu kergejõustikuklubi noorsportlased.

Haapsalu KJK noori oli stardis seitse. Kõrgushüppes, ehk võistluse peaalal, mis varalahkunud Karel Leetsaare põhialaks oligi, näitasid nad häid tulemusi.

Kõrgushüppes tegid kaks Läänemaa tüdrukut isikliku rekordi. 14aastane Annabel Moor ületas 1.56, mis andis 5. koha. Tütarlaste U16 vanusegrupis oli ta sellega aga kindlalt parim. 12aastane Emma Kathrina Hein suutis aga hüpata oma vanuseklassi uue Läänemaa rekordi 1.53. Kokku andis see 2017 aasta TV 10 olümpiastardi finaalivõitjale 8. koha ja U14 arvestuses võidu.

Tublid olid ka U16 vanuseklassi võistleja 14-aastane Keity-Liina Kallas, kes ületas 1.50 ja U14 sportlane, 12aastane Kleer Jaani, kellele märgiti protokolli 1.45. Keity-Liina oli oma vanuseklassis neljas ja Kleer kolmas.

60 meetri jooksus saavutas Keity-Liina Kallas saavutas oma isikliku rekordilähedase aja 8.57 ja jäi esimesena finaalist välja, olles tütarlaste U16 vanuseklassis seitsmes. U14 tüdrukute jooksus, kus oli stardis lausa 23 võistlejat, tegi Emma Kathrina Hein päeva teise iskliku rekordi. Tema ajaks mõõdeti 8.77. Kokku andis see 10. koha.

Haapsalu KJK võistlejatest saavutas sprindis aga parima koha U18 võistleja, 17aastane Anna-Maria Vjazemski, kes pääses finaali eeljooksu 8.35-ga. Finaalis tuli ajaks 8.43, andis pronksmedali.

Tütarlaste U16 vanusegrupis oli kuues Annabel Moor tulemusega 9.16.

Eesti omavanuste parim kuulitõukaja, 17aastane Kevin Sakson tõi klubile võidu U18 vanuseklassi kuulitõukes. Kümme päeva varem 19.22 tõuganud ja Eesti omavanuste rekordile vaid 22 cm kaotav Kevin oli enne võistlust väge täis. Igale katsele läks ta väga keskendunult. Parimaks jäi seekord 18.31, millest aga piisas võidust. Nii naiste kui ka meeste kuulitõukes oli võistlus nn Türi süsteemis, kus sportlane tõukab oma vanuseklassile vastavat kuuli.

Läänemaa kergejõustikuklubi värve esindasid Pärnus kolm Lihula ja Virtsu kooli sportlast. Kõik nad võitsid viienda koha. Parimad tulemused tulid 60 meetri sprindis. 10aastane Keiro Ristikivi jooksis poiste U12 eeljooksus isikliku rekordi 9.52 ja pääses finaali. Finaalis tuli sama masti aeg 9.55 ja kokku tubli viies koht. Keiro õde, tütarlaste U18 vanuserühmas võistlev 16aastane Kerli Ristikivi parandas teist võistlust järjest oma rekordit. Eeljooksus tuli ajaks 8.65, mis viis neiu finaali. Seal joostud 8.71 andis viienda koha.

Tüdrukute B klassis sai Lihula gümnaasiumi 9. klassi neiu Gertu Küttmann kuulitõukes teise koha tulemusega 10.56.

Kuulitõukes esines stabiilselt 15 aastane Kristiina Kukk, kellel andis tulemus 9.25 tütarlaste U16 vanusegrupis viienda koha.

Jaanus Getreu

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments