0

Lääne Malevlane: Lihula üksikkompanii jätkab Lääne maleva koosseisus

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Lihula üksikkompanii pealik Marko Reisel oli aasta kaitseliitlane 2016. Foto: Arvo Tarmula
Lihula üksikkompanii pealik Marko Reisel oli aasta kaitseliitlane 2016. Foto: Arvo Tarmula

Lõppeva aasta esimene nädal tõi Lihula üksikkompaniile suure tunnustuse – kompanii pealik Marko Reisel sai 2016. aasta kaitseliitlaseks.

Reisel on oma sõnavõttudes selle tunnustuse tugevalt sidunud Lihula üksikkompanii liikmete ja nende panusega vabatahtlikku riigikaitsesse. Tema sõnul on see tiitel tunnustus kogu Lihula üksikkompaniile.

Lihula üksikkompanii tänavune aasta algas jaanuaris kompanii üldkoosoleku ja üksikkompanii aastapäeva tähistamisega oma kodus Lihula mõisas. Üldkoosolek otsustas ühel häälel, et haldusreformi järel jääb Lihula üksikkompanii Lääne maleva koosseisu. Sellekohane seisukoht edastati Lääne maleva juhatusele ja maleva pealikule.

Veebruaris osalesid üksikkompanii liikmed Eesti vabariigi aastapäeva tähistamise üritustel. Märtsis oli Piirsalu lasketiirus Lihula üksikkompanii laskelaager. Vabatahtlikud pealikud korraldasid jaopõhiseid üksikvõitlejate oskuste kordamise harjutusi.

Aprillis oli üksikkompanii esindatud mitme võistkonnaga Lääne maleva patrullvõistlusel Valge Laev. Meie esindajad olid võidupühal maakaitsepäeval Haapsalus, aga osalesid ka Lihulas võidupüha üritustel.

Suve lõpp ja sügis möödusid Sügistorm 2017 ettevalmistamise tähe all. Septembri lõpus kulmineerus see korda läinud patrullvõistlusega. Sügistormi korraldamise kõrval võtsid kompanii liikmed ise ka võistlusest osa.

Aasta viimane suurem üritus oli detsembris Saaremaal peetud suurõppus Orkaan, kus Lihula üksikkompanii osales jalaväerühmasuuruse üksusega kergjalaväekompanii koosseisus. Meie kompanii liikmeid oli ka teistes üksustes.

Lihula kompanii on aktiivselt osalenud kõikidel Lääne maleva väljaõppeüritustel ja olnud toetavate tegevustega abiks maleva muudel üritustel. Mitmed liikmed on aasta jooksul läbinud kaitseliidu kooli kursusi.

2018. aasta suurimad eesmärgid on jätkata vabatahtlike liikmete värbamist, viia ellu ammu kavandatud väljaõppeväline kokkusaamiste sari, jätkata aktiivset osalemist Lääne maleva väljaõppeüritustel ja olla maksimaalselt esindatud suurõppustel Siil 2018 ja Orkaan 13 ning viia ellu patrullvõistlus Sügistorm 2018.

Reimo Reimer, Lihula üksikkompanii juhatuse liige

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz