0

Too ise metsast jõulupuu

Ka president Kersti Kaljulaid tõi kuuse RMK metsast. Foto presidendi FB lehekülg

Jõulukaunistuste hulka kuulub ikka ka jõulupuu, mida on Eestis tuppa toodud enam kui 100 aastat.

Tänapäeval on peale elusa puu ka kunstkuused. Elusat puud, mis annab tuppa mõnusat kuuselõhna, saab osta müügipunktidest, kus algavad hinnad 10 eurost meetri kohta, kuidvõib kuuse ka ise metsast tuua. Kui endal ei ole metsa, kust jõulupuu raiuda, saab puu tuua ka riigimetsast.

Riigimetsast puu toomine on nutitelefoni omanikule tehtud eriti lihtsaks. On vaja allalaadida vaid äpp, mille abil saab jälgida, kas asutakse riigimetsas või mitte. Tuleb valida meelepärane puu ja selle eest saab maksta ka kohapeal metsas asjaomasele numbrile helistades. Kui aga sellist telefoni ei ole, leiab riigimetsa viitade abil ja maksta saab ka pangaülekandega.

Jõulupuuks võib metsast tuua kuuse kohast, kus tal ei ole lootust suureks kasvada, näiteks teede ja kraavide servadest, elektriliinide ja vana metsa alt. Kuuske ei tohi raiuda istutatud noorendikest ega kaitsealadelt.

Kui metsast koju toodud puud ei ole kavas kohe ehtida, tuleb seda hoida jahedas kohas. Nii püsib puu kauem värske. Kui kuusk on tuppa toodud, on vaja jälgida, et kuusetüve lõikepind oleks kogu aeg vees, sest kuivale jäädes moodustub selle alla kuivanud vaigust kork ja puu ei saa enam vett kätte. Esimesel ööpäeval vajab jõulukuusk vähemalt kaks liitrit vett, edaspidi umbes liiter päevas.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz