Lääneranna lipu ja vapi valimine luhtus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kotkaga lipu kavand sai nii väikese häälteenamuse, et volikogu seda ei kinnitanud. Arhiiv

„Lääneranna volikogu ei kinnitanud rahvahääletusel võitnud lipu ja vapi kavandit,” ütles Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets.

Rahvahääletusel oli kaks võimalikku lippu ja vappi. Pikkmetsa sõnul osales hääletusel vähe rahvast ja võitnud (kotkaga) kavand sai liiga väikese enamuse. Kokku osales üle saja inimese, kellest kolmandikule ei meeldinud kumbki hääletusele pandud kavand.

Pikkmetsa sõnul on volikogu praegu seda meelt, et ei kinnitata kumbagi kavandit.

„Ühel on kotkas, aga kotkaid meil ei ole. Teisel pole rannajoont, mis võiks olla, sest vallal on pikk rannajoon,” ütles Pikkmets.

Pikkmetsa sõnul tuleb nüüd otsustada, mida edasi teha: kas kuulutada välja uus konkurss, tellida kavand mõnelt kunstnikult või vaadata uuesti üle senise konkursi tööd (kokku laekus konkursile 54 tööd, osa ei vasta heraldika nõuetele).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Katrin
6 aastat tagasi

Kas tõesti hakkab kõik selles uues vallas untsu minema?

Raul
6 aastat tagasi

Härra Pikkmets! Tegelikult ikka on teil seal kotkaid küll. Nii Matsalus kui mujal on just Lääneranna vald merikotkaste pesapaigaks. Vastavad andmed leiate internetist.

REIN
6 aastat tagasi
Reply to  Raul

Koongas ju ei ole. Läänemaa sümbol kotkas ei ole ka sobiv Pärnumaa vallale.