Uus selts kogub haapsallaste jõulukuused tuleskulptuurideks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Parila koolimaja. Foto erakogu

Sel talvel pole haapsallastel muret, kuhu toast välja viidud jõulupuu peita, sest vastloodud Ridala selts kogub kuused kokku ja viib Parila vana koolimaja õuele, kus need 6. jaanuaril tuleskulptuuridena ära põletatakse.

“Asutasime Ridala seltsi, et äratada ellu endine Parila koolimaja. See on osa paljude siinsete inimeste elust,” ütles seltsi üks asutajaid Kairo Raudkats. “Esimene üritus ongi 6. jaanuari õhtupoolikul koolimaja õuel, kus oleme lubanud tuleskulptuuridena ära põletada vähemalt sada kuuske.”

Selleks on selts linnavalitsusega kokku leppinud kuuskede kogumiskohad, kuhu inimesed saavad oma puud visata ja kust need viiakse peopaika.

Tuleskulptuuride puidust skeletid tehakse valmis juba varem ja need täidetakse kuuskedega. Tuleskulptuure saavad teha võistkonnad ja rahvas hindab neid.

Üritusel saab tasuta suppi ja pilli mängib Anti Nöör.

“Iga aasta vaatan nukrusega kuuski, mis kuhjatakse prügikonteinerite kõrval, sest neid ei ole kuhugi viia. Mõtlesime, et miks mitte neist siis midagi ilusat teha,” ütles Kairo Raudkats.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kalju
6 aastat tagasi

No kas pole ajuvabad, koolimaja öue kütma hakata. Tulge ka möistusele!

memm
6 aastat tagasi

Jah, nii lühikese artikli puhul 2 viga ,,puur visata,, ,geist siis,,
puud visata,, neist siis.
Häid JÕULE

heasoovlik
6 aastat tagasi

Loe lugu korraks ise ka läbi enne avaldamist, palun.

;;))
6 aastat tagasi
Reply to  heasoovlik

Aitähh, kõik korras!