Korvpallimeistrivõistlustel lööb kaasa neli võistkonda

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Avavoorus kohtusid spordikool ja korvpallikool. Foto Tiit Mac Treimann

Läänemaa korvpallimeistrivõistlustel on vaid neli võistkonda, kuid mänge jätkub kevadeni.

Esimeses mängus läks mullune meister Kalasaba⁄Nõva kokku Tradiloga ja sai kindla 85:60 võidu. Nõvale tõi kõige rohkem punkte Raiko Orumaa – 42. Seitsmest kolmepunktiviskest tabas ta viis ja võttis kümme lauapalli. Owe-Kristjan Kallas lisas 19 punkti.

Tradilo resultatiivseim oli Herkki Rank 18 punktiga.

Teises mängus kohtusid Korvpallikool ja Spordikool. Korvpallikool võitis 102:49. Korvpallikoolile tõi Robert Lilleõis 20 ja Dimitri Tšerepanov 17 punkti.

Spordikoolile viskas Jarmo Lempe 10 punkti.

Viimastel aastatel on võistkondi meistrivõistlustel järjest vähemaks jäänud. Mullu osales viis võistkonda. Tänavu on loobunud Lihula ja Hiiumaa Askus, liitunud on Spordikool. Meistrivõistluste peakohtuniku Rudolf Lumiste sõnul elab suur osa mängijaist Tallinnas, mistõttu on keeruline nädalavahetusel Haapsallu võistlema sõita.

„Noored lähevad ära. Raske on treenida, raske on isegi võistkonda kokku saada ja Haapsallu tulla,” ütles ta. „Tõstsime mängude alguse küll hilisemaks, aga ikka kuivab mängijaskond kokku.”

Haapsalu Korvpallikool on Marek Pragi juhendatav võistkond, kes lööb kaasa ka Eesti meistrivõistluste teises liigas. Spordikool on uustulnuk. Võistkond koosneb Jaanus Levkoi treeningutel käivatest noortest. „See on hea, et Levkoi poisid otsustasid ka osaleda. Nad tugevdasid võistkonda endiste spordikooli õpilastega ja minu arust said ilusti hakkama,” ütles Lumiste.

49:102 kaotus näitab, et võistkonnad ei olnud päris võrdsed. „Eks poistel meeste vastu jalg natuke värisenud, aga olen kindel, et kevadel on vahe hoopis väiksem,” sõnas Lumiste.

Teine voor peetakse 13. jaanuaril Wiedemanni spordihoones. Kell 13 mängivad Korvpallikool  ja Kalasaba⁄Nõva, kell 14.30 Spordikool ja Tradilo.

Sel hooajal on võistlustel uus süsteem. „Turniir on kaheringiline ehk võistkonnad mängivad omavahel kaks mängu. Seejärel kohtub poolfinaalides esimene neljandaga ja teine kolmandaga. Mängitakse kahe võiduni, võitjad kohtuvad finaalis ja kaotajad 3.–4. koha mängus,” selgitas peakohtunik. „Nii saavad kõik võistkonnad üheksa mängu.”

Rannarootsi Läänemaa korvpallimeistrivõistluste ajakava

II voor 13. jaanuaril 2018

13 Korvpallikool – Kalasaba⁄Nõva

14.30 Spordikool – Tradilo

 

III voor 3. veebruaril

13 Kalasaba⁄Nõva – Spordikool

14.30 Tradilo – Korvpallikool

 

IV voor 4. veebruaril

13 Tradilo – Kalasaba⁄Nõva

14.30 Spordikool – Korvpallikool

 

V voor 18. veebruaril

13 Tradilo – Spordikool

14.30 Kalasaba⁄Nõva – Korvpallikool

 

VI voor 11. märtsil

11 Spordikool – Kalasaba⁄Nõva

12.30 Korvpallikool – Tradilo

 

I poolfinaal 18. märtsil

13 põhiturniiri I–IV

14.45 põhiturniiri II–III

 

II poolfinaal 8. aprillil

13 põhiturniiri II–III

14.45 põhiturniiri I–IV

 

Kohamängud 14. aprillil

13 III–IV koht, poolfinaalide kaotajad

14.45 finaal, I–II koha poolfinaalide võitjad

14.15 autasustamine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
6 aastat tagasi

Miks need võistkonnad siis maakonna meistrivõistlustel ei osale?

Jaak
6 aastat tagasi

Mis sponsorid? Need on Läänemaa meistrivõistlused. Kui seda ala ei harrastata meie maakonnas tuleks see unustada. Järgmisel aastal kohe finaal kahe võistkonna vahel aga kümnest parem saab kevadeni venitada.

Tamma
6 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Seda ala harrastatakse maakonnas väga usinalt. Toimuvad lastetrennid Haapsalus, Taeblas, Noarootsis, Paliveres ja mujal. Haapsalus on 3 erinevat täiskasvanute trenni. Läänemaa meeskond osaleb Eesti MV-l II liigas. Kohalikul MV-l on jah seekord 2 võistkonda vähem, aga aastad ei ole vennad ja ehk on järgnevatel aastatel rohkem võistkondi.
Ootame sind Jaak võistluseid vaatama! Virisemise asemel osta pilet ja toeta ka kohalikku korvpalli.

Jaak
6 aastat tagasi

Häbi Läänelale ja peakohtunikule. Üritus toimub ainult et härra Lumiste saaks kohtuniku tasu ja proua Lass linnukese kirja.

ants
6 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Härra Jaak! Kas te tunnete isiklikult härra Lumistet ja proua Lassi? härra Lumiste oli just see, kes aastaid tagasi hakkas ajama asju, et Läänemaal oleksid korralikud meistrivõistlused. Oli aegu mil osales rohkem võistkondi ning kui Tarvas tuli laagrisse, siis Andres Sõber vaatas ja ütles et parem melu kui kodusel Kastani Arenal.
Niiet Jaak võtke asi oma kätte ning otsige sponsorid ja võistkonnad ja hakkake asju ajama kui hetkeline asi teile ei meeldi.

Meelis
6 aastat tagasi

Sellisel kujul on need meistrikad küll mõttetud. Midagi on valesti kui meeskonnad ei taha mv osaleda. Ometi ju toimuvad lähikonnas korralikud turniirid ?!