Jõõdre rahvas ootab keskerakondlastelt terviserada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kauro Raudkats (punases) sattus pärast Jõõdre rahva ettepaneku üleandmist ka koos kampaaniat alustavate keskerakondlastega pildile. Foto: Urmas Lauri
Kairo Raudkats (punases) sattus pärast Jõõdre rahva ettepaneku üleandmist ka koos kampaaniat alustavate keskerakondlastega pildile. Foto: Urmas Lauri

Ridala seltsi juhatuse liige Kairo Raudkatsil õnnestus Keskerakonna tänavakampaania avamisel siinsetele kandidaatidele üle anda Jõõdre külarahva ettepanek Haapsalust Parilani terviseraja ehitamiseks.

“Siiamani on kogu aeg olnud, et valige meid, me teeme teile ära,” nentis Raudkats. Lubadustest pole aga eriti kaugemale seni jõutud.

Raudkatsi sõnul olevat kergliiklustee rajamine Haapsalu linna ja Ridala valla ühinemislepingus kirjas. Raudkats ütles, et haapsalu linna ja Ridala valla ühinemislepingud kirjas olevat 50 000 eurot enne välja ei käida, kuniks Jõõdre rahvas pole selle kasutamiseks hea plaaniga välja tulnud. Nüüd olevat hea plaan – terviserada – olemas.

Jõõdre külarahvas soovib, et kergliiklustee kulgeks Haapsalu Suurest trummist kuni Parilani välja. Kokku on seda kaheksa kilomeetrit.

Raudkats oli kergliiklustee väimalikkust ka maanteeametist uurinud. Sealt vastatud talle, et Haapsalu ja Parila vahel pole seni ükski jalakäija või jalgrattur auto alla jänud, seega ei plaanita sinna ka kergliiklusteed.

“Terviserada on kergliiklusteest kümme korda odavam,” nentis Raudkats.

Terviserada võib olla pinnastee, selle ehitamiseks on vaja vaid võksa maha võtta ja pinnast natuke siluda. “Meile pole tähtis, mis värvi kass on, peaasi, et hiiri püüab,” kommenteeris Raudkats.

“Reedeks on juba [Haapsalu volikogu esimees Jaanus] Karilaid terviserajaga tegelema hakkava töörühma kokku kutsunud,” ütles Raudkats eile. “Olen optimistlik.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pook
5 aastat tagasi

Jöödre rahvas on ammust ajast unistanud kiirteest Iklasse välja.

kodanik
5 aastat tagasi

Pigem sooviks kergliiklusteed Panga ja Parila vahele. Panga inimesed käivad Jõõdres poes ja koolilapsedki sügavad seda vahet. Peale Panga poe kinnipanekut on teel näha palju inimesei kes nii rattaga kui jalgsi Jõõdres poodi külastavad. Vaevalt nüüd Jõõdre inimesed kellel on tihedam ja parem bussiliilus hakkad oma linnaskäike kondiaurupealt tegema.

kohalik
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Kas Karilaid pole Raudkatsile lubanud Haapsalu – Parila kergliiklusteed juba enne eelmisi KOV valimisi? Paraku sinna kõik jäänudki on. Karilaiu puhul toimib see, et ta lubab ja lubab, aga kuna ta Haapsalus ei ela, siis siinsed probleemid jõuavad temani ainult enne valimisi. Kuna Haapsalu linnal puudub üldine teehoiukava, siis linna juhtidel puudub ka laiem ja pikaajalisem nägemus. Küll räägitakse ühest kergliiklustee jupikesest siia, kord sinna, aga pole ühtegi, mis korralikult lõpule viidud. Võtame või see Kuuse tänava tee jupike, miks ei olnud võimalik korraga Tallinna maantee kergliiklusteega kokku viia. Arvan ka, et suuremat kasutust leiaks kergliiklustee Panga ja Parila vahel,… Loe rohkem »

Piret
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Ka sa Kodanik oled kusagile oma ettepaneku teinud?

Ehonassakult
5 aastat tagasi

Seeni sõõnud w mida on Rattal ja Keskerakonnal mingisuguse Jõõdre pommiauguga pistmist ???

valija
5 aastat tagasi
Reply to  Ehonassakult

Odavalt müüme end küll!

Kübe
5 aastat tagasi
Reply to  Ehonassakult

Eesmaa Enn teab täpselt mida vaja ja kuhu. On keegi Ennu siin 4 aasta jooksul kondamas näinu? Külarahvaga õllekest joomas ja muresid kuulamas? Põhjus lihtne, lennukid siia ei käi pealinnast. Kahjuks ainult kaugetele maadele ja seetõttu ka RK liikmed siia ei jõua vaid käivad veidi kaugemates punktides. Küsige Lauri käest kui mind ei usu.