Galerii: valitsuse liikmed eirasid kergliiklustee soovijaid

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12
Kairo Raudkats ootas valituse liikmeid Valgeväljal. Arvo Tarmula

Täna hommikul ootasid Jõõdre ja Parila elanikud Valgevälja bussipeatusest Parila bussipeatuseni valitsuse liikmeid, kes olid teel Põgari-Sassi palvemajja väljasõiduistungile.

Kogu tee Haapsalust Jõõdreni oli kaetud punaste T-särkide ja plakatitega, mis juhtisid tähelepanu sellele, et jalgsi või jalgrattaga on Haapsalu ja Jõõdre vahel liikujate elu kergliiklusteeta ohtlik.

Aktsiooni eestvedaja, Ridala seltsi juhatuse liige Kairo Raudkats ootas valitsuse liikmeid Valgevälja bussipeatuses. Ta oli alustanud plakatite ülespanemist hommikul kell 9. Jõõdre ja Parila elanikud olid teelõigul sõitmas jalgratasega, tegid kepikõndi või jalutasid lapsevankritega.

„Tundub, et marsruut mängiti ümber,” ütles Raudkats kolm minutit enne Põgari-Sassil toimuva istungi algust.

Raudkatsi hinnangul oli kõige mõistlikum sõita Tallinnast Põgarile läbi Haapsalu. „On teatud probleeme, millest ei taha teada ja mida ei taha tunnistada,” ütles Raudkats.

Raudkats nägi Valgeväljal mööda sõitmas Haapsalu linnapead Urmas Suklest. Parilas nägid inimesed läbisõitmas riigikogu liiget Jaanus Karilaidu. Samuti sõitsid Parilast läbi paar musta maasturit, kus olid ülikondades mehed. „Kahju, et ei saanud härraldele näidata, mis meil hingel on,” ütles Raudkats.

Raudkatsi sõnul oli see aktsioon nende viimane appikarje, et saaks turvaliselt liigelda, et lapsed saaksid minna turvaliselt trenni, kooli ja lasteaeda. Ta ütles, et kui eraldi kergliiklusteed ei saa, oleks abi ka ühes sõidureas pisut laiema teepeenraga.

Raudkats loodab vaid, et kergliiklustee ei tule alles pärast kellegi hukkumist. „Inimeludega seda küll ei tahaks,” ütles Raudkats.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
4 aastat tagasi

Sellel teelõigul käib üks tumeda peaga proua aegajalt rattaga sõitmas ja härra Raudkatsi naine jooksmas, mõlemal on võimalik valida palju turvalisem liikumistee.
Küll aga linnasiseselt tänavavalgustid õhtupimeduses endiselt pimedad ja rääkimata linnasisestest kõnniteedest.

Niikaua keegi seda teed sinna ei tee, kuni lõpuks ühe linnavalitsuse liige-, tema pere-, või sugulane sinna kanti kolib.

Hr. Raudkatsi naine-Piret
4 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Kohalik, sa eksid. Peale meie liigub siin palju teisigi, aga tore et meid ikka märkad!

Arvos
4 aastat tagasi

Koomikud. Vahel harva kohtab seal jalgratturit, rääkimata väljamõeldud 500-st inimest kes väidetavalt suvel igapäevaselt sel liinil jalgsi liiguvad. Kui aga juba tegudeks läheb, siis tädi Maali tahab ka Tallinnast Vihterpallu igaks juhuks jalgrattateed ning teine tee pool peaks olema jala käimiseks kui tädi Maali vana ema tahab jalutama minna.

Lammas
4 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Sel lõigul on nimelt üks ujumiskoht, suvel on 500 inimest päevas täiesti tavaline nähtus sel lõigul liikumas. Aga kirjuta oma nime alt, tahaks näha, kes kibestunud tropp sa oled 😉

Arvos
4 aastat tagasi
Reply to  Lammas

Igal asjal peab mõte olema. Kuid sellel mingit mõtet ega vajadust pole.

Parilast keegi
4 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Aga seepärast ei kohtagi, et seda teed läbida puudub turvalisus. Kui paljud vanemad ei luba oma lapsel rattaga sel teel liikuda just ohutusest lähtudes, miks sellest ometi nii raske on aru saada. Kui see tee pole sinu soov ega prioriteet, siis keri edasi ja sappi pritsi mujal. Keegi kes soovib jalgpalliväljakut, keegi soovib mänguväljakut, kes tahab uut kõnniteed jne. Kas kõigile on vaja midagi vastu kobiseda, loe ja mine edasi oma eluga

Aadu
4 aastat tagasi

Tallinnast tulles ei ole kuidagi otse tee Põgarile läbi Haapsalu vaid ikka läbi Laiküla.
Pooldan kergliiklusteed , edu