Parilas süttivad pühapäeval taas tuleskulptuurid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuuseskulptuuride süütamisel osales ka Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Urmas Lauri
Mullune kuusetulevärk Parilas. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu kuused seatakse Parila vana koolimaja hoovis taas tuleskulptuurideks ning süüdatakse pühapäeva õhtul põlema.

Tänavu on MTÜ Ridala Seltsi ettevõtmise nimeks Valguse algus II. Mullusega võrreldes on tänavu ehitatavad tuleskulptiuurid teistsugused.

Kümmekond kohta, kuhu oma töö teinud jõulukuused viia võib, on Haapsalu linnas ja Uuemõisas lintidega märgistatud.

“Käisin vaatamas, kuuski juba tuuakase, asi töötab,” ütles etevõtmise eestvedaja Kairo Raudkats. “Kuused korjan homme kokku ning siis hakkame ka skulptuure kokku seadma. Viimase kuuseringi teen pühapäeval kell 2 päeval.”

Valguse algus II avatakse pühapäeval kella kolmest pärastlõunal. “Kell neli on meil au esitleda pillimängijat Enrik Vislat, pool viis astub lavale üllatusesineja, kella viie paiku süütame skulptuurid,” loetles Raudkats.

Ettevõtmine on mullusega võrreldes edasi arenenud. “Meil on suitsusiga vardas, seda pakume tasuta mekkimiseks,” ütles Raudkats. “Et saaks maise suhu, mis aasta algamas on. Saadame ju koos kollase koera aasta ära ja tervitame algavat kollase sea aastat.”

Avatud on ka kohvik, sealt saab külma trotsimiseks sooja jooki. Arveldatakse sularahas. Lastele on koolimajas avatud lauamängutuba.

Tänavu korraldatakse ka heategevuslik basaar, vabaannetuslik turg. “Sealt saab korralikumad riided ostab, raha läheb MTÜle Läänemaa Vähiühing,” lausus Raudkats. “Oleme selle üle päris uhked, et meil on võimalus sellist organisatsiooni toetada. Lisame raha ka omaltpoolt juurde. Kes peole tuleb ja kellel võimalus on, annetage.”

Mullu süütas tuleskulptuurid linnapea Urmas Sukles. “Loodame, et ka tänavu tuleb ta süütama,” lausus Raudkats.

Õhtu lõpeb ka sel korral ilutulestikuga. “Loodame et tuleb vägev üritus,” lausus Raudkats.

Mullu oli esimest tuleskulptuuripidu nautimas üle saja inimese. See oli haldusreformijärgse Suur-Haapsalu esimene lõimumisõritus, mil kokku said nii maa- kui ka linnarahvas.

Valguse algus II kuuskede kogumiskohad

Uuemõisas

  • Haudejaama teel
  • Ehitajate teel kutsekooli taga

Haapsalus

  • Kastani tänaval mänguväljaku kõrval
  • Metsa ja Jalaka tänava ristmikul
  • Metsa ja Vaba tänava nurgal
  • Rohuküla maantee ja Männiku tee ristil
  • Mulla tänaval staadioni juures
  • Käbi tänaval

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments