0

Haapsalus toimub üle-eestiline turismikonverents

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu kultuurikeskus. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu kultuurikeskus. Foto: Arvo Tarmula

Täna algas Haapsalus kaks päeva kestev üle-eestiline turismikonverents. Haapsalu kultuurikeskusesse kogunevad turismiettevõtjad linnast ja maalt, nii läänest kui lõunast, väikesed ja suured tegijad, sihtkohtade ja turismiorganisatsioonide esindajad, kokku üle 350 inimese. Esinema tulevad turismiäri rahvusvahelisel tasemel silmapaistvad tipud, teatas konverentsi võõrustav MTÜ Lääne-Eesti Turism.

Turism on Eesti majandusele väga olulise mõjuga: Eesti turismitulu aastas on ligi 2 miljardit eurot, turism moodustab 8% SKTst, 10% Eesti koguekspordist ja tervelt 30% teenuste ekspordist.

Kuna konverents toimub kuurortlinnas Haapsalus, käsitleb terve teemaplokk heaoluturismi, mis on üks peamisi ka Eesti turismipakkumises. Teiste seas kõnelevad tunnustatud visionäär László Puczkó, kes on analüüsinud terviseturismi Maailma Turismiorganisatsiooni tellimusel, ning Leedu ravispaade liidu tegevjuht Lina Nosevic.

Esinejaid on ka muudel teemadel, näiteks Rootsi esimese online-reisibüroo asutanud Emma Håkansson ning sihtkohaturunduse guru ja Antwerpeni Ülikooli turundusprofessor Frank Cuypers. Eesti lektoritest lahkavad trende Kristjan Port ja Raivo Vare; hotellide ja restoranide strateeg Heleri Rande räägib, kuidas väikeettevõtjana maailma turismiäri trendidega kaasa minna jne.

Täna õhtul Haapsalu kuursaalis toimuval konverentsi õhtusöögil kuulutatakse välja parim Eesti tervise- ja heaoluturismi sihtkoht. Valiku tegi rahvusvaheline komisjon. Tunnustatakse ka Lääne-Eesti regiooni parimaid turismiasjalisi ja tegusid, lisaks antakse üle riiklik tunnustus EASi turismiarenduskeskuse poolt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz