Plaanitav seadusemuudatus lubab autodel kõnniteel parkida

Foto: Pixabay

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) tahab lubada asulate õuealadel autode kõnniteele parkimist.

MKMis kavandatav liiklusseaduse muudatud lubaks õuealal autosid kõnniteele parkida juhul, kui jalakäijale jääb vähemalt 1,5 meetri laiune käiguriba. Aastate eest kehtis selline reegel kõigil kõnniteedel.

„Muudatuse eesmärk on muuta õuealal parkimise reeglid selgemaks,” ütles MKMi teede- ja raudteeosakonna nõunik Hindrek Allvee Postimehele.

Samuti pole Allvee sõnul kehtivas liiklusseaduses õueala puhul sätestatud, milline on piisav ruum, mille sõiduki parkinud juht peab jalakäijale jätma. „Arvestades asjaolu, et õuealal võib jalakäija liikuda ka sõiduteel, saaks pahatahtlikult väita, et kõnniteel parkinud sõidukist saab jalakäija takistamatult mööda ka sõidutee kaudu,” lisas Allvee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaako
4 aastat tagasi

Mis nutukoor see on jälle ?
Ostke kõik kallid autod ja parkige kõnniteedel terviseks. ” Vaesed ” kes ei jaksa JEEP-i osta, kolige maale, seal ruumi jalutada… 😃

olge inimesed
4 aastat tagasi

Jah, ja mõnedel autodel võiks lubada tuppa sõita.
Nagu näiteks mingitel tegelastel, kes spordihoone jõusaalis. Siis ei takistaks trepil liikumist. Just-just, üks on XXX tähetedega volkari buss.
Ja üks palve ka – kallid lapsevanemad, kui te lähete oma lapsele trenni järgi (spordihoone, ujula), siis ärge jääge ukse ette seisma. Teised lapsed tahavad ka turvaliuselt koju jõuda, mitte aga autode vahel seigelda. Autojuhtidel on ka raske märgata, kui laps teise auto tagant välja jookseb.

Mina.
4 aastat tagasi

Kas seadusemuudatus autol peegli ka küljest ära lüüa lubab, kui jalakäija autost mööda ei pääse

K.S
4 aastat tagasi

Ah et sellepärast ehitatigi Tallinna mnt. kõnniteed nii laiaks… Nüüd jääb lahendada veel see äärekivide küsimus., et kõnniteele sõitmine autot ei lõhuks. Jalakäijad? Need saavad ka sõiduteel hakkama…

Jalakäija
4 aastat tagasi

Meil vist on lubatud nt. Väike-Liiva tänaval kõnnitee autodega täielikult katta. Pealegi teisel pool tänavat pole kõnniteed ollagi. Minge ja vaadake kui ei usu.

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Jalakäija

Kõnniteid blokeeritakse igal pool. Ei pääse vankriga mööda, ega ka väiksemad lapsed ratastega. Mõni pargib oma suure uhke maasturi Teele kohvikust üle tee keset kõnniteed ja ise läheb kohvikusse.