0

Muhu väina regatt: Bacchus Kihnu-Pärnu etapil teine, Aurora jätkab liidripositsioonil

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Muhu väin Bacchus. Kaire Reiljan

Kihnu-Pärnu etapil teise koha välja sõitnud Bacchust kimbutas regati esimese etapi lõpus Kuivastus finišeerides tuulevaikus. Nii ei jäänud meeskonnal muud üle kui pärast finišijoone ületamist mõla haarata ja sadamasse aerutada. Foto Kaire Reiljan 

Täna hommikul Kihnust startinud jahid jõudsid pärastlõunaks Pärnusse ja kui regati viiendal etapil jõudis läänlastest oma klassis esikolmikusse ainult Folkboot Bacchus (kapten Olev Oolup), siis LYS III klassis hoiab viie etapi kokkuvõttes liidripositsiooni endiselt Aurora (kapten Pille Kaas).  

Folkbootidest oli Bacchus täna teine ja viie sõidu kokkuvõttes on Haapsalu noormehed tublil kolmandal kohal. 

Kõige võistlejaterohkemas LYS III klassis tegi Kihnu-Pärnu etapil läänlastest kõige paremat sõitu Haapsalu jahtklubi jaht Luisa (Indrek Viiret), kes sai kirja neljanda aja. Viie sõidu kokkuvõttes on Luisa viiendal kohal. Luisast koha võrra taha poole viiendal etapil Meeri (Tiit Kaljuveer), kes kokkuvõttes hoiab oma klassis kolmandat kohta.  

LYS III klassis regatil liidripositsioonil olevale Aurorale oli täna sõidetud viies etapp senistest kõige kehvem, lõpetati seitsmendana. Üldkokkuvõttes juhib aga Aurora regatti 12 punktiga, edestades viie punktiga teisel kohal olevat saarlaste Mercuriust (Margus Tasa).  

Teistest läänlastest LYS III klassis tegi Kihnu-Pärnu etapil oma regati parima sõidu 12. kohaga lõpetanud Maimu (Aarne Tuisk), kes kokkuvõttes on 22. kohal. Black Bird (Argo Ottens) lõpetas etapi 17. kohaga ja on kokkuvõttes 9. kohal ning Elevants (Agur Kruusing) vastavalt 28. ja 22. kohal.   

ORC II klassis sõitis Matilda 3 (Erki Teras) täna välja viienda koha. Viie etapi kokkuvõttes on Matilda 3 küll kümnes, kuid  seitsmendast kümenda kohani lahutab võistlejaid vaid üks punkt. 

LYS I klassis sai Haapsalu jahtklubi jaht Chantal (Ingar Lao) täna 10. koha ja on viie etapi kokkuvõttes üheksas.

Homme peetakse Muhu väina regatil Pärnu lühirajasõit ning reedel alustavad võistlejad viimast etappi Pärnust Riiga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz