Rahvusooper Estonia tuleb Haapsallu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

pipi_220

Pipi PIkksuka etendus on esimene, mille Estonia Haapsallu toob. ESTONIA

Haapsalu linnavalitsus ja rahvusooper Estonia sõlmivad neljapäeval koostöölepingu, mis toob kultuurikeskuse lavale külalisetendustena muusikalid, operetid ja balleti.

„Meie soov on ikka olnud Estonia teater siia saada, ja nüüd ta tulebki,” rõõmustas Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi.

Ühel ilusal hommikul helistas talle Estonia peadirektor Aivar Mäe, kes teatas, et tahaks tulla kultuurikeskuse maja vaatama. Edasi hakkasid asjad juba kiires tempos liikuma. Maja sobis – kohtade arv saalis on küllalt suur ja maja on kavandatud- ehitatud nii, et suudetakse ka suuri teatrikoosseise vastu võtta. Ainus küsimärk on orkestriauk, mis viimase remondi ajal säilitati, kuid seisab siiani kasutult.

„Üks väike ehituslik nüanss vajab orkestriaugus parandamist ja siis on see Estoniale sobilik,” ütles Murumägi.

Orkestriaugu kõpitsemine läheb maksma umbes 500 eurot.

Orkestriaugu olemasolu ongi peamine, mis Estonia Haapsallu meelitas. „Rahvusooperil on Eestis ringi rännata üsna keeruline. Meie etendused on suured ja asja juurde käib ka orkester, kuid orkestriauguga saale on Eestis vähe. Haapsalust me leidsime selle,” rääkis Mäe.

Haapsalust saab Pärnu, Jõhvi, Tartu, Viljandi, Paide ja Narva kõrval seitsmes linn, kus Estonia annab külalisetendusi. Järgmisel hooajal plaanib Estonia Haapsalu kultuurikeskuses anda kolm etendust.

„Alustame lastest, sest meil on praegu laste- ja noorteaasta. Esimesed kaks on „Pipid” ja siis tuleb „Savoy ball,” ütles Mäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to mis siis
6 aastat tagasi

Mis ving jälle inimeses.Halb,et rahvusteatri juht leiab võimaluse.Kõik maksab siin maailmas.Aga kui Sul on raha telli või Viini Filharmoonikud.

Mis siin
6 aastat tagasi

suurepärast on- Aivär Mäe helistas, aga miks kultuurijuht või linnavalitsus ei võinud Aivar Mäele juba mitu aastat tagasi helistada,täielik mugavus ja mandumine. Tantsupeo rongkäik on ilma ühegi orkestrita, nagu matuselised, ainult säravamas riietuses. Kus on orkestrid Haapsalus,suve ja tänavamuusika?

kiidame parem
6 aastat tagasi
Reply to  Mis siin

Mis vahet, kes kellele helistas? Hea, et haapsallu tuleb. Kuulama-vaatama ikka lähed? Või kõne oli valetpidi ja ei osalegi? ;;))

Epp
6 aastat tagasi

Suurepärane!

Lõpuks ometi
6 aastat tagasi

ammu on aeg küps!