Haapsalu volikogu otsustas ühehäälselt Poska käigu tänavaks muuta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Poska käik02.Tarmula

Tänane Haapsalu linnavolikogu otsustas täna ühehäälselt nimetada Viierstilt Promenaadile kulgev Jaan Poska käik ümber Jaan Poska tänavaks.

Linnavalitsuse poolt esines volikogu ees linnapea Urmas Sukles, kes põhjendas käigu muutmist tänavaks sellega, et kui 2010. aastal määrati tänavalõigule nimeks Jaan Poska käik, siis ei asunud tänaval koha-aadresse nõudvaid objekte ja tänava nimetust ei saanud kasutada. Nüüd aga on Promenaadi 16 majale uus juurdepääs Jaan Poska käigust ja uue koha-aadressi määramisel on otstarbekas anda Jaan Poska käigule uus nimeobjekti liigisõna – tänav. „Linnavalitsus on seda arutanud ja leidnud selle mõistlik olevat,” ütles linnapea.

Suklese sõnul on Eesti vabariigi suurkuju, Jaan Poska on Haapsalu linnaga päris tugevasti seotud ja talle kuulus Haapsalus mitu kinnistut ja maja. „Mõni aeg tagasi külastas Haapsalut Jaan Poska lapselaps Joakim Poska, kes oli väga meelitatud, et tema vanaisa nimi Haapsalus au sees on ja loodatavasti saab sel aastal ka kinnistu korrastatud,” ütles Sukles linnavolinike ees.

Sukles informeeris volikogu liikmeid sellest, et lisaks Jaan Poska tänavale saab linn Jaan Poska pargi. „Nimetame need puud, mis asuvad Promenaadil tinglikult Jaan Poska nimeliseks pargiks. See laseb rahulikult edasi eksiteerida meie promenaadil,” rääkis linnapea. ta lisas, et Poska ja parki sidumiseks paigaldatakse suvel Promenaadile 2-3 infotahvlit tahvlit — üks neist on plaanitud villa Fridheimi juurde, teine Aafrika ranna poolsesse otsa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe
6 aastat tagasi

On see Poska käik või tunnel, vahet ei ole. Midagi olulisemat ei vaja lahendamist?

...
6 aastat tagasi

Tegemist on ikkagi jalakäigu kõnniteega ja ei midagi muud.

kas
6 aastat tagasi

see tn. saab olema ühe-või kahesuunaline

nii omal kohal oli nimi
6 aastat tagasi

Kurb. Käik oli väga hea, Tänav pole see ei siit ega sealtpoolt otsast. Äkki järgmisena koristaks segavad iluelemendid kokku ja avaks liikluseks. Sajaga.