4

Läänemaal langes kuritegevus kümne protsendi võrra

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto: Pixabay

kohtuhaamer Pixabay

Möödunud aastal registreeriti Läänemaal kokku 390 kuritegu, mis on 44 võrra vähem kui 2015. aastal.

Lääne piirkond tervikuna paistab pidevalt positiivses mõttes silma kuritegevuse languse poolest ja ka eelmisel aastal see trend jätkus. Lääne ringkonnaprokuratuuri tööpiirkonnas tervikuna registreeriti mullu aasta varasemaga võrreldes 7% vähem kuritegusid. Läänemaal oli langus veelgi suurem, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

Vargusi registreeriti varasema aastaga võrreldes 20 võrra vähem – 93. Kriminaalses joobes sõidukijuhte tabati sama palju kui ülemöödunud aastal – 49. Perevägivalla juhtumeid, milles kriminaalmenetlust alustati, oli 15, 2015. aastal oli selliseid juhtumeid aga 34. „Kui viimastel aastatel on üldiselt lähisuhtevägivalla juhtumite registreerimine kasvanud, sest kannatanud on saanud teadlikumaks ja pöörduvad rohkem õiguskaitseasutuste poole, siis annab see vähenemine lootust, et inimeste hoiakud on ehk hakanud muutuma ja vägivalda kodudes jääb tõesti vähemaks,“ ütles Lääne Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Ülle Saar.

Prokuratuuris sisemiselt peetakse arvestust ka inimeste hulga üle, kelle suhtes on lõpliku menetlusotsuseni jõutud. 2016. aastal kasvas see Lääne ringkonnaprokuratuuris 133 inimese ehk 8% võrra.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Volli͈,+saarlane.
Volli͈,+saarlane.

Kogu Eestis langes kuritegevuse tase 11%, Saaremaal koguni 20 %.

Kuskil pidi Lääne Prokuratuuri teeninduspiirkonnas midagi täiesti käest minema, kui Eestis keskmisena langes kuritegevuse tase 11%, Lääne Prokuratuuri teeninduspiirkonnas 7%, Läänemaal 10%, Saaremaal 20%. Läänlasi röömustav on selle uudise juures vaid see, et kuskil mujal on veel kehvem olukord.

Juuri
Juuri

Just…viimane lahkuja kustutab tuled…

Anonüümne
Anonüümne

Viimane lahkuja kustutab tule ka kenasti ära !PpPikker

2. kodanik
2. kodanik

Kui maakond väiksemaks jääb, siis võib veel ilusamaid numbreid oodata.

wpDiscuz