0

Noored epeevehklejad särasid taas

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

priimägi ja palk

En Garde´i noored epeevehklejad Henrik Priimägi ja Madli Palk said mõlemad Euroopa karikaetapil võidurõõmu tunda. Foto: erakogu

Vehklemisklubi En Garde noored tulevikulootused noppisid kuni 14aastaste Euroopa karikaetapilt Tallinnas Audentese spordihoones nädalavahetusel mitu poodiumikohta.

Edukaimaks nooreks osutus Euroopa karikaetapil Henrik Priimägi, kes tuli 32 võistleja konkurentsis esikohale nii individuaalselt kui ka hiljem Eesti võistkonna koosseisus. Nüüd on Priimägi võitnud Euroopa karikaetapi endavanuste hulgas kolmel korral. Mullu novembris säras ta Espoos veheldud etapil.

Priimägi alustas individuaalturniiri viie võimaliku võiduga alagrupis. Esimese asetuse saanud vehkleja torkas järgemööda läbi kõik konkurendid. Finaalis läks Priimägi vastamisi teise eestlase Markus Salmiga (Tallinna Mõõk), kelle alistas kindlalt 15:7. Ka kõik eelmised vastased alistas ta ülekaalukalt. Teistest Läänemaa vehklejaist sai Ingemar Germ 15. koha.

Priimägi kuulus ka võidukasse kuni 14aastaste noormeeste epeenelikusse, kes alistas finaali pääsenud vehklemisklubi SBSK Draakon neliku. Eesti esindusvõistkond vehkles koosseisus Priimägi, Markus Salm (Tallinna Mõõk), Kirill Shapovalov (SBSK Draakon) ja Erik Tobias (SBSK Draakon).

Läbimurre omavanuste tippu

Suure läbimurde kuni 14aastaste vehklejate Euroopa tipu poole tegi Madli Palk, kes jõudis esimest korda kõrgetasemelisel vehklemisturniiril poolfinaali. Seal tõkestas tema teekonna esimese asetusega Vanessa Ber (Tallinna Mõõk), kellele kaotas Palk napilt 14:15.

Palk kuulus ka koos teise En Garde’i vehkleja Anne-Mai Mellesega karikaetapi võitnud epeenelikusse. Finaalis võideti kindlalt 45:26 vehklemisklubi Põhjakotkas esindus. Peale eelnimetatute kuulusid võidukasse epeenelikusse ka vehklemisklubi Rünnak esindajad Karina Beimanova ja Rachel-Nicole Armon.

Noortega samal ajal oli võistlustules ka Carmen-Lii Targamaa kadettide vanuseklassis, kes võitis Euroopa karikaetapil Luksemburgis Eesti naiskadettide koondisega teise koha. Finaalis tuli eestlastel alla vanduda Itaaliale 45:38. Eesti kadettide koondises olid peale Targamaa ka Sandra Skoblov, Getter Lage ja ankrunaine Karoliine Loit. Individuaalturniiril sai Targamaa 18. koha. Eestlastest oli parim Loit, kes lõpetas viiendana.

Reedest pühapäevani Barcelonas peetud maailmakarikaetappi varjutas aga Eesti naiste koondise peatreeneri Kaido Kaaberma ning vehklejate Kristina Kuuse ja Nelli Paju isikliku treeneri Helen Nelis-Naukase vahel puhkenud riid. Nimelt otsustas Kaaberma naiskonnas kasutada Erika Kirput, kuigi Pajul oli enne Barcelonat edetabelis 28 punkti Kirpust rohkem.

Kaaberma eelistas Kirput

Päev enne võistkonnavõistlust oli Kirpu ja Paju konkurentsis peale jäänud Kirpu. Paju sai alagrupis viie võidu kõrvale ühe kaotuse ja jätkas võistlust 64 parema hulka pääsu nimel üleminekumatšidel. Paraku kaotas Paju itaallannale Luisa Tesserinile 13:14 ja pidi leppima 93. kohaga. Kirpu sai samal ajal võistlust tribüünidelt jälgida, sest 23. positsioon maailma edetabelis tagas talle viimasena otsepääsu 64 hulka. Kirpu pidas põhiturniiril kaks kohtumist, millest esimese võitis, kuid teise kaotas suurelt 9:15. Lõpuks andis see talle 23. koha.

Peatreeneri vangerdus kutsuda koondisse Kirpu tõi ilmselt Eestile ka edu, sest naiskond vehkles pühapäeval finaalis Hiinaga. Ehkki Hiinale kaotati napilt 21:22, tegi naiskond hea turniiri. Kaheksandikfinaalis alistas Eesti tulemusega 43:36 Hongkongi ja veerandfinaalis 30:21 Itaalia. Poolfinaalis võeti Rio olümpial Eesti medalist ilma jätnud Venemaalt revanš, kui Eesti ankrunaine Irina Embrich otsustava torkega 32:31 Venemaa koondise läbi torkas. Epeekoondisega sai hõbedase autasu kaela ka Kristina Kuusk.

Individuaalturniiril sai Kuusk 28. koha. Heitluses 16 parema hulka kaotas ta korealannale Young Mi Kangile 7:8. Eestlannadest oli parim Irina Embrich, kes vehkles finaalis hiinlanna Yiwen Sunniga, kuid kaotas 11:15. Individuaalturniiril osales 212 naisvehklejat.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz