Kuritegusid jääb järjest vähemaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

politsei-symbolfoto-470x255

Justiitsministeeriumi andmetel on selle aasta 11 kuuga Läänemaal toime pandud paarkümmend kuritegu vähem kui mullu samal ajal.

Sel aastal on Läänemaal registreeritud 370 kuritegu, eelmise aasta sama ajaga oli neid 393. Viimase nelja aasta jooksul on Läänemaa kuritegevus vähenenud veidi enam kui kolmandiku võrra. Kuigi justiitsministeerium teatas teisipäeval, et Läänemaal on kuritegevus 785 episoodi võrra kasvanud, selgus hiljem, et tegemist oli tehnilise veaga.

Registreeritud kuritegudest kolmandik on seotud kehaliste väärkohtlemistega, neid on politseis sel aastal registreeritud 93. Kuigi kehaliste väärkohtlemiste arv on Läänemaal suur, on seda siiski veerandi võrra vähem kui mullu, mil politseile anti teada 125st kehalistest väärkohtlemisest.

„Kui vägivallakuritegude arv on varasemaga võrreldes langemas, on see kindlasti valdkond, millele politsei jätkuvalt tähelepanu pöörab,” ütles Haapsalu politseijaokonna ennetus- ja menetlustalituse juht Indrek Tohter.

Registreeritud kuritegudest 75 on olnud vargused. Mullu sama ajaga oli neid 89, kuid nelja aastaga on varguste arv langenud poole võrra. Indrek Tohter selgitas, et varguste arvu suur langus viimasel kahel aastal on tingitud seadusemuudatusest. Kui varem algatati kriminaalasi kui vargusega tekitati kahju 60 eurot, siis nüüd on alampiiriks 200 eurot.

Teise languse põhjusena nimetab Tohter seda, et vargad on leidnud uusi sissetulekuallikaid. „Kui varem varastati väga palju, siis tänapäeval on nad leidnud uusi kuritegelikke valdkondi,” ütes Tohter.

Paarisaja kuriteo kohta, mis vargustest ja vägivallakuritegudest üle jäävad ütles Indrek Tohter, et need on seinast seina – alates roolijoodikutest ja kelmustest kuni narkokuritegudeni.

 

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pook
5 aastat tagasi

Igatahes haapsalus näeb neid kõige rohkem tööpäeviti lõuna paiku, kui järsku 4-5-6 autot järsku tulevad ja lähevad ja õhtul kl 4-5 ajal, kui tööpäev läbi saab, siis ilmuvad ka ei tea kust järjest mitmeid sinise triibuga masinaid ja veel mõned eravärvides. Sõidavad kõik koju puhkama peale väsitavat tööpäeva. Siis tööpäeviti hilja õhtul ja öösel liigub mitu patrulli. Linn on inimtühi ja autosid mõni üksik. Vot siis ja veel ka pühapäeva õhtul on neid millegipärast korraga mitu patrulli. Peatavad ka neid üksikuid autosid kinni ja üksikuid jalakäijaid kotitakse eriti, kui päris sirgelt ei kõnni või see nõme helkur puudu. Aga reede… Loe rohkem »

Ära
5 aastat tagasi

..üldse soni. Ja ära iial usu statistikat. See on ettekäändeks veel suuremale patrullteenistuse koondamiseks.. Päris ulme- nädala sees on terve maakonna peale üks ekipaaž Nõvast Virtsuni. Ja kui politsei mõne päti kinni võtab, laseb Eesti kõige naljakam kohus nad ikka vabaks. Kohtunike elukohad tuleks avalikustada….

pook
5 aastat tagasi

See teeb keskmiselt 1 kuritegu päevas kogu maakonna peale ja mida teevad 50 menti, kes Haapsalus istuvad 1 kuriteoga. Ilmselt toimub Lossiplatsi majas pidevalt suur kähmlus, sest kõik tahavad kuritegusi endale saada, aga vot ei jätku. Kui 1 ment saab kuriteo endale lahendada, siis ülejäänud 49 ootavad kannatamatult oma korda. Kokkuvõttas on ikkagi enamus kuritegudest lahendamata, olgu need siis vargused, autode kriipimised või “SKAN” soditud majaseinad ja prügikastid.