Politsei: tänavail on rohkem purjus inimesi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu politseijaoskonna vanemuurija Vello Palmits. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu politseijaoskonna vanemuurija Vello Palmits. Foto: Arvo Tarmula

Inimesi koduseinte vahel hoidev eriolukord pole Läänemaal kuritegevust kasvatanud, kuid nädalavahetusel oli purjus inimesi tänavail rohkem kui varem.

Haapsalu politseijaoskonna vanemuurija Vello Palmitsa sõnul pole perevägivallajuhtumite arv veel kasvama hakanud, kuid see oht on olemas. Küll oli tema sõnul nädalavahetusel märgata rohkem purjus inimesi: „Paari päevaga on avalikku korda rikkuvate inimeste arv tõusnud. Enamasti on nende puhul tegemist joobes inimestega.”

Palmitsa sõnul ei saa kõik inimesed aru, et väljas tuleb vähem käia ja alkoholi ei tohi üle tarbida. „Kui alkoholi kättesaadavust piiratakse, hakatakse seda koju võibolla suuremas koguses varuma ja siis on juba oht üle tarvitada,” ütles ta.

Kui enne koolide sulgemist peljati, et noored hakkavad tänavatele kogunema, siis praegu seda näha ei ole. „Nädalavahetusel oli küll noortekampasid, aga mingeid süütegusid nad toime ei pannud, lihtsalt hulkusid öösel ringi,” ütles Palmits.

Kuigi Haapsalu politseijaoskond ja ka teenindussaal on avatud, pani Palmits inimestele südamele, et võimalusel nad ise jaoskonda ei tuleks, vaid helistaks 112. „Seal otsustatakse, kas politsei tuleb kohale või pannakse asi ootele,” ütles ta. Teine võimalus on teha kirjalik pöördumine politsei kodulehe kaudu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnakodanik
4 aastat tagasi

Palun öelge, kuidas on võimalik, et politseiuurija peab normaalseks olukorda, kui noortekambad mingeid süütegusid toime ei pannud, vaid lihtsalt hulkusid öösel ringi (!!!) Kas noored ei peaks öösel mitte kodus olema?

Triibik
4 aastat tagasi

Mina pole seda küll märganud,kuigi liigun palju ringi.Ütleks,et tänaval peale politseinike kedagi polegi.

Kodanik
4 aastat tagasi

Enne surevad need, kellel mingi haigus on juba küljes või tervis nõrk (diabeet, kõrge vererõhk jne.) Terve inimene ei sure sul nii sama maha. Ärge tekitage asjatut paanikat. Poleks piire kinni pandud oleks need numbrid palju suuremad. Ja need kes on Itaalias, Prantsusmaal jne. lõksus las jäävadki sinna kuni kriisi lõpuni. Ei ole mõistlik neid siia enam tuua.