LOETUIMAD LOOD 2016. Galerii: Rohukülas läbi jää vajunud maastur külmus kinni

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Avaldame 2016. aastal Lääne Elu veebis enim loetud uudis- ja arvamuslood.

 

12. jaanuar 2016

läbi jää vajunud auto rohukülas andrus karnau jää_rohuküla2 jää_rohuküla1

Fotod: Arvo Tarmula, Andrus Karnau

 

Ööl vastu tänast vajus Rohuküla lähistel auto läbi jää, inimesed ohus ei olnud. Häirekeskus sai 12. jaanuaril kell 00.36 teate, et Rohuküla sadama juures on auto umbes 100 meetri kaugusel kaldas läbi jää vajunud. Teataja sõnul inimeste elud ohus polnud ja sõiduk toetus ratastega põhja.

Sündmuskohale sõitnud välijuht kontrollis olukorda ja juhi joovet. Sõidukit juhtinud 24aastane mees oli kaine ja läks enda sõnul jääle soovist proovida jää paksust.

Praegu on avatud ustega Volkswageni maastur Touareg külmunud. Merevesi ulatub üle heledast nahast juhiistmete. Avatuna seisavad nii juhi- kui ka kaassõitjapoolne uks. Muid vigastusi pole autol näha.

* * *

Järgmisel ööl tõmmati auto kaldale.

Päästetööd algasid õhtul kell kuus ning kella kahe paiku öösel oli auto kaldal. Kokku oli päästetöödel abiks umbes viisteist inimest ning mitu autot, ütles autoomanik Lääne Elule.

Esimese hooga lõhuti jää auto perimeetrist lahti ning saeti lahti ka kaldaletõmbamistee. Üks maastur tõmbas läbi jää vajunud autot vintsiga ning kaldalt hoidis veoauto tõmbajat teise vintsiga paigal.

Täna autot takseerinud omanik ning temaga koos läbi jää vajunud sõbrad ütlesid, et tulid päevavalges uudistama, millises olukorras ööpimeduses kaldale sikutatud sõiduk on.

"Tahame leida sooja garaaži, kuhu auto sulama viia," lausus omanik. Siis saab täpsemat plaani pidada, mida autoga ette võtta. Mootor oli küll osaliselt vees, kuid vett mootorisse tunginud siiski pole, teadis üks reisikaaslane rääkida. Autost võib veel asja saada, kuid ilmselt on elektroonika küll merevees loksumisest kahjustada saanud, nentis teine noormees.

Urmas Lauri

Auto päästmine merest 170 (1280x853) Auto päästmine merest 164 (1280x853) Auto päästmine merest 162 (1280x719) Auto päästmine merest 161 (1280x719) Auto päästmine merest 149 (1280x853)

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments