Galerii: Kaitseliit pidas lennuväljal perepäeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaitseliidu Lääne malev pidas eile Kiltsi lennuväljal tervele perele mõeldud talvepäeva, kust astus läbi ka jõuluvana.

Kuigi esialgu oli lootus, et jõuluvana jõuab kohale õhuväe helikopteriga, sundis udune ilm korrektiive tegema ja nii saabuski punakuub hoopis kiirabiautoga. Pärast Pääsupesa lasteaia väikeste päkapike esinemist ja kingituste jagamist pidi jõuluvana juba järgmist laste juurde kiirustama, kuid lennuväljal jagus muidki tegemisi.   

Väiksemad lapsed said naiskodukaitsjate juhendamisel piprakooke kaunistada ning päästeameti kohale toodud olmekonteineris ohutusega seotud ülesandeid lahendada ja filme vaadata. 

Veidi suuremad sai kätt harjutada tulekustuti kasutamisel ning võistelda õhupüssi laskmises. 

Paugutamist oli lennuväljal üksjagu, sest omaette võistlus sportpüssi laskmisel oli korraldatud naistele ning neljaliikmelised võistkonnad võtsid mõõtu võistkondlikul laskevõistlusel automaadiga AK4. Võistlustulle asus tosin võistkonda, kellest mitmed sündisid Kiltsis kohapeal.  

Nii laste kui ka isade üks lemmikuid oli relvanäitus, kus sai Kaitseliidu kasutuses olevaid relvi lähemalt uurida ja nende kohta ka selgitusi kuulata. 

Traditsioonilselt pakkusid naiskodukaitsjad ka sõdurisuppi.

Kaitseliidu Lääne maleva korraldatav Talvepäeva Kaitseliiduga on traditsioonidega üritus, mida on varem peetud ka nii Haapsalu linnuses kui ka Rannarootsi keskuses. Vahepeal tekkis aga paus. Kaitseliidu Lääne maleva ülema Rasmus Lippuri sõnul on Talvepäev hea võimalus tutvustada nii Kaitseliidu ja ka teisi jõustruktuure – see on ka põhjus, miks üritus tänavu taaselustati. Sel korral valiti toimumiskohaks lennuväli, sest mujal poleks saanud selliselt laskevõistlusi korraldada.  

Võistulaskmise tulemused

Õhupüss 

Noorem vanuseklass

I koht  Lisandra  Hlonin

II koht  Henri Lõppe

III koht Brandon Leesment

Vanem vanuseklass

I koht  Peeter Kaus

II koht Magnus Epkin

III koht Loora-Lisandra Ender

Henri  Lõppe  ja Magnus Epkin saavad oma auhinna ja diplomi kätte KL Lääne maleva staabist, Lahe 17 Haapsalu.

 

Fotod Arvo Tarmula

Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula01 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula02 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula03 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula04 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula05 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula06 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula07 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula08 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula09 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula10 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula11 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula12 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula13 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula14 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula15 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula16 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula17 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula18 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula19 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula20 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula21 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula22 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula23 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula24 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula25 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula26 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula27 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula28 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula29 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula30 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula31 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula32 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula33 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula34 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula35 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula36 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula37 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula38 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula39 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula40 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula41 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula42 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula43 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula44 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula45 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula46 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula47 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula48 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula49 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula50 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula51 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula52 Talvepäev Kaitseliiduga. Tarmula53

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments