Lääne-Harju vallast ei pruugi asja saada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nõva volikogu 168

Nõva volikogu otsustas oktoobris, et lõpetab Harjumaa poole vaatamise. Tagantjärele targana oli tegemist aruka otsusega, sest Lääne-Harju vallast ei pruugigi asja saada. Foto: Urmas Lauri

Eelmisel kolmapäeval kogunenud Vasalemma volikogu ei kinnitanud nelja omavalitsuse Lääne-Harju vallaks ühinemise lepingut, vahendas Harju Elu.

Ühinemislepingu poolt hääletas viis ja vastu üheksa volikogu liiget. Novembris toimunud rahvaküsitlusel said ülekaalu (63 protsenti poolt, 47 protsenti vastu) suure omavalitsuse loomise pooldajad.

Ainsana on Lääne-Harju valla ühinemise heaks kiitnud Keila vald. Sealne volikogu oli poolt 25. novembril. Rahvaküsitlusel hääletasid ühinemise vastu Padise valla ja Paldiski linna elanikud. Mõlema omavalitsuse volikogud kogunevad lepingut arutama kolmapäeval, 21. detsembril.

11. oktoobril otsustas Nõva vallavolikogu häältega neli poolt ja kolm vastu, et lõpetab ühinemisläbirääkimised Keila vallaga.

Keila vald soovis ühinemisel moodustada Lääne-Harju valla, kuhu oleksid kuulunud Nõva vald Läänemaalt, Keila, Padise ja Vasalemma vald ning Paldiski linn Harjumaalt.

Nõva vald pidas Keilaga samaaegselt ühinemisläbirääkimisi ka Lääne-Nigula vallaga. Ühinemislepingut Lääne-Nigulaga hääletab Nõva volikogu homme. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments