lloni Imedemaal räägitakse rahvusvahelise tantsupäeva puhul balletist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eve_Andre

Eve Andre-Tuga ”Pähklipureja“ etenduses. Foto Harri Rospu.

Reedel, 29. aprillil tuleb rahvusvahelise tantsupäeva puhul Iloni Imedemaale külla Rahvusooper Estonia balletisolist Eve Andre-Tuga.

Balletitantsijaks saamine on paljude laste unistus. Kui suurt pingutust ja püsivust see elukutse nõuab, saavad lapsed kuulda professionaalse baleriini enda käest. Üheskoos õpitakse selgeks ka mõni vahva tantsuliigutus. Kohtumine Eve Andre-Tugaga algab kell 11.00.

Eve Andre-Tuga sõnul oli esimest korda varvastele tõusmine valus kogemus. „Jalad olid veel nõrgad kandmaks kogu keha raskust, aga tahtmine ja ärevus oli väga suur! Jalad saab tugevaks õige treeninguga,“ lisas ta.

Lisaks baleriiniga kohtumisele saab Iloni Imedemaal terve päev teha tantsuteemalisi meisterdusi.

29. aprillil tähistatakse üle maailma rahvusvahelist tantsupäeva. Selle traditsiooni on ellu kutsunud Rahvusvaheline tantsunõukogu ning sellega tähistatakse prantsuse tantsija ja ballettmeistri Jean-Georges Noverre’ sünnipäeva.

Sissepääs muuseumipiletiga.

 

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments