Süüria pagulaspere jõudis neljapäeval Haapsallu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu lipp

Haapsalu. ARHIIV

Neljapäeva õhtul saabusid Kreekast Eestisse järgmised 12 Euroopa rändekava alusel ümber paigutatud sõjapõgenikku – kaks Süüria ja üks Iraagi perekond ning üksik meesterahvas Jeemenist, kirjutas Postimees.

Haapsallu elama tulnud viieliikmelises Süüria peres on kolm eelkooliealist last. Pereisa on õppinud automehaanikuks, naine on töötanud meditsiinivaldkonnas.

Siseministeeriumi pressinõunik Merje Klopets ütles Postimehele, et 12 põgenikku jõudsid Eestisse tavalise liinilennuga ning lennujaamas said nad kokku oma tugiisikutega. Seejärel suunduti elupaikadesse Tallinnas, Tartus ja Haapsalus.

Sotsiaalministeeriumi asekantsler Rait Kuuse sõnul on põgenikud Eestisse tulemisega nõus olnud ning nad on hinnatud integratsioonisuutlikeks. Märtsi lõpus jõudsid Kreekast Eestisse esimesed Euroopa rändekava alusel ümber paigutatud seitse sõjapõgenikku – viieliikmeline Iraagi pere, üks Süüriast pärit mees ja üks Jeemeni päritolu mees –, kes asusid elama Tallinnas ja Tartus.