Vene telekanal teeb krimidraama “Sild” uue versiooni Narva sillal

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Bridge_of_Friendship_Narva_Autor Wikipedia/HendrixEestiNarva sild. Foto: Vikipeedia/HendrixEesti

Venemaa telekanal NTV on omandanud Skandinaavia menuka krimisarja "Sild" litsentsi, mille põhjal kavatseb vändata samasisulise filmi Eesti-Vene piiril Narvas, kirjutas Briti ajaleht The Guardian.

Filmi peategelasteks on valitud Vene näitleja Mihhail Poretšenkov uurijana Venemaa poolelet ja tema Eesti kollegina astub üles Leedu näitlejanna Ingeborga Dapkūnaitė, märgib leht.

NTV kavatseb oma versiooni filmist eetrisse anda 2017. aastal ning parajasti on käimas läbirääkimised, et leida sarjale ka Eestis levitaja.

Taani-Rootsi ühistööna 2013. aastal valminud krimisarja "Sild" (Bron/Broen) esimese hooaja käivitab Rootsit ja Taanit ühendaval sillal leitud laip, mille uurimiseks hakkavad koostööd tegema meespolitseinik Taani ja naispolitseinik Rootsi poolelt. Vastavalt NTV kohandatud stsenaarimumile käivitab ka seekord tegevuse Narvas Eestit ja Venemaad ühendavalt Sõpruse sillalt leitud surnukeha, kirjutab The Guardian.

See oleks kolmas kord, kui sama süžeed originaali järel maailmas kasutatakse. Üks sarnane film on varem vändatud Ameerika Ühendriikides ning teine Prantsusmaa-Inglise koostööna kasutades tegevuspaigana La Manche´i alust tunnelit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments