ERR Iloni Imedemaal: looduse avastamiseks ei pea kaugele sõitma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Marko Valker

Eilse "Aktuaalse kaamera" lugu rääkis Haapsalus läbi viidud õppepäevast – kuidas väikestel lastel jätkub rõõmu ka siis, kui looduse imesid tutvustatakse linnahoovis.

Eile Haapsalu lastele külla kutsutud Silma Õpikoja loodusemees Marko Valker (pildil) alustas õppepäeva retkega Iloni Imedemaa hoovis. Üheskoos kuulati linnulaulu, vaadati, milline näeb luubi all välja puukoor ja koguti maha kukkunud oksi ja muud põnevat, mida hiljem mikroskoobi all uurida. Nii mõnigi noor loodushuviline ootaski kõige rohkem mikroskoobiga uurimist.

Marko Valkeri sõnul ei vasta tõele arvamus, et loodusõpet saab teha ainult sügaval metsas või üksildasel pilliroogu kasvanud rannikul.

"Me ei pea selleks alati kuskile kaugemale sõitma. Tegelikult võib lasteaia või muuseumi olla suur looduse avastamise varaait. Siin on palju põnevat, mis esmapilgul silma ei hakka," selgitas Valker.

"Aktuaalse kaamera" uudislõiku saab vaadata siin.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments