Lääne Elu neljapäeval, 24. märtsil. 16 lehekülge!

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

lel2403001

Kunstiühing Pallas nõuab Haapsalu kunstniku töid tagasi

Haapsalus elava pallaslase Helju Sarnet Zaurami 94. sünnipäeva järel on välja tulnud tõsiasi, et tuntud kunstniku töid ihaldavad enesele nii kunstiühing Pallas kui ka kunstikoguja Aita Mölder. Viimane on Pallase esimehe Enn Lillemetsa sõnul nii Pallasele kingitud kui ka Zauramile kuuluvaid teoseid kunstniku kodust ära viinud. Zaurami sünnipäeval läinud laupäeval andis Mölder kunstnikule allkirjastada paberi, mille järgi annetab ta oma tööd Möldri MTÜ-le Kunstivara.

"Mina ei ole oma pilte loonud sellepärast, et nende üle kiseldaks. Mina olen loonud nad ilu pärast," ütleb Helju Sarnet Zauram.

* Brüsseli plahvatused nurjasid maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Anneli Vaarpuu tööreisi.

* Millest elab legendaarne klaverisaatja Viive Ernesaks, kelle juures Nõval on pirukaid söömas käinud kõik Eesti Vabariigi presidendid?

* Reedel möödub eestlaste suurküüditamisest 67 aastat. Oma toonasele klassiõele Haapsalu I keskkoolist pühendab loo Tenno Sillaste.

* Pashategu pole raketiteadus.

* Uuemõisa algkoolist valmis ingliskeelne lühifilm.

 

Järgmine paberil Lääne Elu ilmub teisipäeval, 29. märtsil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pealtnägija
8 aastat tagasi

Kunst kuulub rahvale!

VAU
8 aastat tagasi

Hr. Lillemets, teie appi-hurrraa on naturaalne pilla-Pallas. Zaurami, Helju tööd on kõik väljas meie hoolde-lossis, kus viibib ka Helju Sarnet ise antud hetkel. Kus tont on tehniline pass, kirjas, kus on : need teosed peavad Tartu laos seisma, kus kurat te olite pilla-palla, kui Heljule pani õla alla Haapsalu ???