0

Taebla eakad tähistasid ahviaasta algust

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Verinoor Taebla eakate klubi pidas täna Lääne-Nigula vallamajas oma tavapärast koosolekut. Tavapäratuks tegi ettevõtmise asjaolu, et üheskoos tähistati ka ahvi aasta algust. Ja mitte tavalise ahvi vaid tuleahviaasta algust.

Kohvilauas räägiti, mida moorid-vaarid on juba teinud ja peeti plaani edaspidiseks. Loodusemees Marko Valker rääkis eakatele loodusejuttu.

„Soovisite, et Kristiina Ehin tuleks meile esinema,“ ütles klubi eestvedaja Gennadi Vihman. Otsustati, et üheskoos minnakse reedel Haapsalu kultuurikeskusesse haridus-, kultuuri-, sotsiaal-, noorsoo-, töö- ja sporditegijate tunnustamisele. „Seal saate kuulata ansamblit Naised köögis,“ lausus Vihman. Selles ansamblis esineb lauljana Kristiina Ehin, seega lüüakse kaks kärbest ühe hoobiga.

„Ja Tourestile võiks minna, priipiletid on saadaval,“ ärgitas Gennadi Vihman.

„Kell 16.39 algab meil ahvi aasta,“ kuulutas klubi eestvedaja, ahvi aastal sündinud Gennadi Vihman.

Et selleks hetkeks oli naistepäevapeo toimkond juba määratud, said moorid-vaarid Hiina kalendri aastavahetusele pühenduda. Näiteks saadi teada, mida tähetargad Vigala-Sass ja Igor Mang Tuleahvi aastal meile lubavad.

Vihmanil oli kaasas suur sületäis ahve, vaasis toretses krüsanteem. „See pole siin niisama, krüsanteem on ahvi aasta lill,“ selgitas klubi juht.

Ahve jagus aknalaudadele, toolidele-pinkidele ning mõnele isegi kaelaehteks. Ahvinukud pärinesid Gennadi Vihmani kogust. „Võtsin sületäie kaasa,“ lausus Vihman, kel pidi kogus olema 57 ahvinukku. „Ahviaasta poiss, sellepärast,“ naeris klubi eestvedaja.

Gennadi Vihman ütles, et eakate klubi Taebla Memmed-Vaarid asutati kolm kuud tagasi, 4. novembril. Siiamaani pole Taebla kandis eakatel oma klubi olnud. „Vallavanema idee,“ lausus Vihman, kes kohe sõnasabast kinni haaras ning klubi asutama hakkas.

„Kümme korda oleme kokku saanud, mõned heateod ka selle aja jooksul korda saatnud,“ ütles Vihman.

Näiteks koguti 41 eurot ning osteti selle eest Haapsalu Toomkiriku uue katuse tarvis plekitahvel. Detsembris käidi klubiga Türil ringhäälingumuuseumis. „Maavanemalt taotlesime Taebla-kandi bussiliikluse korrastamist,“ loetles Gennadi Vihman ja täpsustas, et praeguse sõiduplaani kohaselt ei saa Taebla rahvas õhtuti linnast koju.

Klubi mälestas ka Taebla mõisa, mis põles 9. jaanuaril 1991 maani maha. „Suvel kavatseme sinna püstitada mälestustahvli,“ kinnitas Vihman. Taebla mõisa esmamainimisest sai mullu 500 aastat, selle põlengust möödus tänavu 25 aastat.

Peda (praegune Tallinna ülikool) ja TPI lõpetanud Gennadi Vihman on 19 aastat olnud Haabersti sotsiaalkeskuse juht, Taeblas omnn elanud kaks aastat.

Klubil Taebla Moorid-Vaarid on paarkümmend aktiivset liiget. „Esialgu olid ainult moorid, nüüd on ka vaare lisandunud,“ nentis Vihman.

„Omamoodi klassikokkutulek,“ nentis Raivo Liblik, kelle klubikaaslasteks on kaks Taebla kooli aegset klassiõde.

Fotod: Urmas Lauri

Taebla Moorid-Vaarid 001 (17) Taebla Moorid-Vaarid 001 (15) Taebla Moorid-Vaarid 001 (14) Taebla Moorid-Vaarid 001 (13) Taebla Moorid-Vaarid 001 (12) Taebla Moorid-Vaarid 001 (11) Taebla Moorid-Vaarid 001 (10) Taebla Moorid-Vaarid 001 (7) Taebla Moorid-Vaarid 001 (3) Taebla Moorid-Vaarid 001 (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Te olete toredad
Te olete toredad

Kes teeb, see jõuab. Väga tore lugemine. Jõudu!

wpDiscuz