Punase Risti toidupakid on jõudmas eakateni

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Fotod Punase Risti Läänemaa selts

Punase Risti Läänemaa selts andis eile ja täna Läänemaa omavalitsuste sotsiaaltöötajatele üle 290 jõuluhõngulist toidupakki.

Punase Risti kommunikatsioonijuhi Liis Ehrmingeri sõnul läks teisipäeval 15 pakki Vormsile ja 200 pakki Haapsallu ning kolmapäeva hommikul anti Lääne-Nigula sotsiaaltöötajatele üle 75 toidupakki. Ehrminger lisas, et kõikide pakkide sisu on ühesugune.

Pakid on mõeldud Läänemaa üksikutele eakatele. Toidupakkide kokku panemine oli Punase Risti Läänemaa seltsi algatus. „Läänemaal on umbes 300 üksikut inimest, keda ei külasta keegi teine kui kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötaja,” ütles Punase Risti Lääne regiooni juht Tiit Moor.

Punase Risti Läänemaa selts kuulutas detsembri alguses pakkide tegemiseks välja annetuste kogumise.

„Täiesti suurepärane, et maakondliku algatusega tulid nii paljud kaasa,” ütles Ehrminger. Tema sõnul oli nii neid, kes annetasid raha, kui ka neid kes annetasid piparkooke, verivorste või muud söögipoolist.

Lisaks eraannetajatele andsid oma osa Teele kohvik-pagariäri, Rannarootsi ja Linnamäe lihatööstus, Haapsalu Lions klubi Valge Daam, Kehra Agro OÜ, MarDent Kesklinna Hambakliinik, Hambakliinik Dentista, Goldent Hambahooldus!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
selle
1 aasta tagasi

asemel, et vanainimestele korralikku pension maksta, korraldatakse siin ka igasugu inimest alandavaid üritusi, see on ju selge avaldus , et sa oled sant ja vajad almust. peetakse ülal tohutut hulka sotsiaaltöötajaid ja nendega seotud materiaalseid väärtusi kulutatakse täiesti ebaefektiivselt. selle asemel võiks see rahasumma jõuda otse kõikide vajajateni ja mitte almusena vaid tunnustusena vanainimesele tema panuse eest , mis seisneb riigi ülesehituses. praegu süsteem ei taga õiglast jaotamist, sest sõltub sellest , mis erakond just võimul on ja kes on selle võimuga kaasajooksik

Kaja hoolib
1 aasta tagasi

Pool Eestit vajaks tänavu neid abipakke ja järgmisel aastal veelgi rohkem.

Arvan
1 aasta tagasi

ka, et väga pisikese sissetulekuga üksikuid inimesi on näiteks Lääne Nigula vallas kindlasti tunduvalt rohkem kui 75. Ehk peaks naabrid-tuttavad-sõbrad märku andma neist?
Paljud inimesed saavad oma piskuga hakkama ja ei lähe ise abi küsima. Mis ei tähenda et neil seda abi vaja ei oleks!

Liina
1 aasta tagasi

Juba meil külas 3 üksikut pensionäri, sots.töötaja nende juures küll ei käi.

ühele ja, teisele ei
1 aasta tagasi
Reply to  Liina

nagu artiklist selgub, siis sinna ka toidupakki ei viida. Keda sots. töötaja muul viisil abistab, saab ka toidupaki. Kel on lapsed, sugulased, tuttavad, sõbrad – need pole pakiväärilised, olgugi, et elavad samuti üksi, on samuti väikese sissetulekuga.

olen
1 aasta tagasi

juba üle 20 aasta nn. eakas , aga sotstöötajat pole iial näinud, kelle kaudu see toiduahel toimib, millise parteipiletiga sinna sisse pääseb

To olen
1 aasta tagasi
Reply to  olen

Tahad ka saada? Kas peab iga penskar kohe saama? Mina ei taha,Kaja ema ja isa ei taha.

siis
1 aasta tagasi
Reply to  To olen

nii kirjutagi, et endised kõrged riigiametnikud, miilitsad, kohtunikud, sõjaveteranid, riigivargad ja muud eripensioni saajad ei taha neid sandikopikaid

Uimane
1 aasta tagasi
Reply to  To olen

Siis hoia oma maas , jopski .

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Uimane

Sanitar, pange arvuti kinni!