0

Vaiko Vooremaa sai jääpurjetamise MMil pronksmedali

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vaiko Vooremaa sõnul sõltub jääpurjetamise DN-klassi EMi ja MMi Haapsalus korraldamine suuresti lobitöö tõhususest. Foto: Arvo Tarmula
Vaiko Vooremaa oli ka EMil sõitmas medalikursil, kuid masti purunemise tõttu pidi ta leppima 13. kohaga. Foto: Arvo Tarmula, ARHIIV

Rootsis Glani järvel jaanuari viimasel nädalal peetud DN-klassi maailmameistrivõistlustel saavutas Vaiko Vooremaa 160 jääpurjetaja tihedas konkurentsis kolmanda koha. Esikümnesse mahtus ka kaheksandaks tulnud Argo Vooremaa.

Kokku seitsmest sõidust koosnenud seeriasse kogus Vaiko Vooremaa (KJK) edukaima eestlasena tulemused 4, 1, 6, 7, 4, 4, 7, mis kokkuvõttes tõid talle pronksmedali.

„Iseenesest oli väga tore võistlus, oma kiirusega jäin rahule,” ütles Vaiko Vooremaa. Enne MMi polnud ta saanud siiski küllaldaselt jääl treenida. „Tundsin, et olin väheke roostes,” nentis Vooremaa. „Tehnika oli tipp-topp korras, kuid ise tegin apsakaid. Eks neid ole ju 40aastase võistlusperioodi jooksul varemgi ette tulnud.”

Maailmameistritiitli DN-klassis pälvis Karol Jablonski Poolast seeriaga 6, 3, 4, (20), 2, 2, 2, hõbemedalit väärt seeria tegi Michal Burczynski seeriaga 3, 7, 1, 2, 5, 6.

Esimese võistluspäeva sõitude põhjal 17. kohalt alustanud Argo Vooremaa Kalevi jahtklubist jõudis teisel võistluspäeval esikümnesse, kaheksandale kohale. Kuldlaevastikus lõpetasid 21. kohal Jaan Akermann Pärnu Jahtklubist, 29. kohal Hardi Laurits Tartu jahtklubist Merikotkas.

Kuldgrupis võistles MMi parimate kohtade eest 53 sportlast. Hõbegrupi võitis Marek Lentsius Tartu jahtklubist Merikotkas, Toivo Aardemaa Haapsalust lõpetas 44. kohaga (üldarvestuses 97. koht).

Pronkslaevastikus lõpetas 16. kohal Valdo Pärtel Haapsalust (üldarvestuses 121. koht). Üldse osales DN-klassi MMil 160 sportlast 14 riigist, eestlasi oli võistlemas 12.

Sealsamas Glani järvel peeti 29. jaanuaril ka jääpurjetamise DN- klassi Euroopa meistrivõistlused. Kahel eelmisel päeval võistlussõite tugeva tuule tõttu ei tehtud. Euroopa meister selgitati ühe võistluspäeva jooksul peetud nelja sõiduga. Kõik sõidud läksid arvesse, halvimat sõitu paremusjärjestuse selgitamisel maha ei arvatud.

Eesti sportlastest saavutas Marek Lentsius Tartu jahtklubist Merikotkas 96 võistleja hulgas 12. koha.

Esikahekümnesse mahtus meie sportlastest ka Vaiko Vooremaa, lõpetades regati 13. tulemusega.

Vaiko Vooremaa oli enne EMi viimast võistlussõitu paremal positsioonil kui MMil. Kolme sõidu järel oli meie mehe seeria 2, 11, 2.

„Olin viimases sõidus hõbemedalit jahtimas,” ütles Vaiko Vooremaa. Paraku purunes jääkelgul mast ning ta lõpetas neljanda võistlussõidu 48. kohaga. Üldarvestuses andis lootusrikkalt alanud, kuid kehvalt lõppenud seeria haapsallasele 13. koha.

Euroopa meistrivõistluste kulla võitis Vaiko Vooremaaga samal aastal (1962) sündinud ameeriklane Ron Sherry, paarkümmend aastat noorem poolakas Michal Burczynski (1981) sai hõbeda ning peaaegu sama vana lätlane Madars Alvikis (1984) lõpetas kolmandana.

Kuldlaevastikus võistles ka Argo Vooremaa (1985), kes sai 22. koha.

Oma pika eduka võistluskarjääri jooksul on Vaiko Vooremaa varem võitnud täiskasvanute MMil kaks hõbedat ja ühe pronksi ning tulnud neljal korral Euroopa meistriks. Ta on saanud EMil kaks hõbedat ja kolm pronksi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz