Linnavolikogu lubas spordibaasidele raha

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu volikogu (5) Andreas Rahuvarm arvo tarmula

Linnavolikogu lubas spordibaasidel laenu tagasimakseks raha. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu lubas täna ühehäälselt tagada Haapsalu linna spordibaasidele laenude tagasimaksmiseks järgmisel 15 aastal 200 000 eurot aastas.

Sellega garanteerib Haapsalu linn ka ehitatava vehklemishalli tarbeks võetava laenu.  

Haapsalu linna finatsjuhi Martin Schwindti sõnul on spordibaasidel hetkel kaks suuremat laenu, mille tagasimakse on 130 000 eurot aastas. Vehklemishalli ehitamiseks tuleks võta kolmas laen.

„Ettevõte on kalkuleerinud, et otstarbekam oleks kõik olemasolevad laenud refinantseerida  ja teha nende maksed nii pikaajalaiseks kui võimalk,” ütles Schwindt volikogu ees. Ta lisas, et pangaga on konsulteeritud ja praegu oleks võimalik saada laenu varasemast soodsamalt – intressiga 1 protsent ja alla sellegi.  

Scwindti sõnul kataks 200 000 eurot nii olemasolevate kui ka juurde võetava laenu tagasimakse. „Eelmise aasta lõpus vastu võetud eelarvestrateegiasse oli see juba sisse kavandatud ja meie netovõla kohutus jääba lubatud piiridesse,” selgitas ta. 2016. aastal linn laenu juurde ei võta ja aasta lõpuks peaks linna laenukoormus olema 46%.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles vehklemishalli ehituse kohta, et esmaspäeval-teisipäeval esitatatakse kultuuriministeerumile investeeringutoetuse taotlus 350 000 eurole. „Olen tulemuse suhtes optimistlik,” lisas ta.

Peagi kuulutatakse välja ka hange ehitaja leidmiseks ja Sukles lootis, et aprillis lüüakse kopp maasse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
x
8 aastat tagasi

see on ju parool lollike,mida kasutatakse ehituses.kui töö algab siis kopp maasse.

to härra
8 aastat tagasi

Räägid nagu teaksid. Kogu aeg on jutt käinud sellest, et kaevata pole vaja kuna vundament juba olemas (lasketiiru peale) Kui oled tark, siis kuhu mida kaevama hakatakse?

Härra küsimus.
8 aastat tagasi

Tee omale enne asi selgeks,kui paukuma hakkad. See jutt sinupoolt on haige või kadeda inimese mõla.Parem sina küll ära siin kirjuta,rikud ilusa asja ära.

küsimus
8 aastat tagasi

Hr Linnupea, kes nüüd raha võttis? Mingi rosolje teil seal kogu aeg käib, võtab spordibaasid ja linn maksab. Mis äriühing on veel OÜ Universaalhall? Kas selle firma kaudu te toidate lihtsalt hr Belovasi Noarootsist ja oma vähekindlustatuid alluvaid? Miks linna maksumaksjad peavad seda lollust veel kinni maksma?

Suklesele
8 aastat tagasi

Kuhu see kopp aprillikuus maasse lüüakse? On sul mingi uus objekt silmapiiril millest sa täna veel vaikid?