Aastavahetusel tegid ilma purjus noorukid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ilutulestik 2 - Copy

Mõnel pidutsejal jäi aastavahetuse ilutulestik nägemata. Foto Arvo Tarmula

Läänemaa haiglale ja politseile andsid aastavahetusel tööd purjus noorukid, kellest osa oli külmale ilmale vaatamata tänaval kontaktivõimetult pikali.

„Pärast südaööd avasime väljamagamishotelli,” ütles valves olnud Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg. Tema sõnul sattus öösel haiglasse kolm 14–16aastast joobes noormeest, keda hommikuni turgutati ja kes siis vanematele üle anti.

Haapsalu politseijaoskonna patrulltalituse juhi Tarmo Tomsoni sõnul viis politsei haiglasse kaks Ehte tänaval kõndinud purjus noormeest, kellest üks oli ala- ja teine täisealine. Samuti viis kiirabi haigemajja kaks õues pikali olnud ja kontaktivõimetut noort. „Hommikul üks lapsevanem tänas, et poiss oli haiglasse toimetatud,” vahendas Tomson.

Tennisberg ütles, et küsis ühelt alaealiselt, kel taskus poolik viinapudel, miks ta joob. Poiss olla vastanud, et kõik joovad, ja küsimusele, miks ta nii palju joob, vastanud poiss, et eit jättis maha. Tennisbergi sõnul on purjus noorukeid varasemailgi aastavahetustel haiglasse sattunud, kuid et neid oleks korraga nii palju ritta voodisse pandud, talle ei meenunud.

Tomson ütles, et joobes noorukitel ei pruugi alati järgneda karistust. „Mõnele mõjub sellisesse asutusse sattumine paremini kui karistamine,” ütles ta. Patrulltalituse juht lisas, et nendega, kelle meelest tuleb oma tegudega minna koolikaaslaste ees eputama, tegeleb noorsoopolitsei.     

Peale noorte sattus haiglasse teisigi joobnuid. Tennisbergi sõnul mõõdeti ühel raskes joobes inimesel pärast soojendamist ja ülesäratamist 5promilline (2,5 mg/l) joove. „Enamik inimesi sellist joovet üle ei ela,” konstateeris Tomson.

Tomsoni sõnul sattus uusaastaööl politseisse väljamagamisele üks inimene. Sama mees käis politsei arestikambris nädalavahetusel välja magamas veel teinegi kord.

Muu poolest nimetas Tomson aastavahetust politsei seisukohast rahulikuks. Uusaastaööl sai politsei kaks väljakutset, mis kumbki pikka menetlemist ei vajanud. Roolist tabati üks loata juht, kelle kõrval istus purjus autoomanik ise. Loata juht ise oli küll kaine.

Kuigi Lossiplatsil tekitasid rahva seast lastud raketid aastavahetusel mitu ohtlikku olukorda, keegi raketipõletustega haiglasse ei pöördunud. Pigem tuli arstidel tegelda kõhuhädadega. Tennisbergi sõnul pole seedehäirete puhul tegemist ilmselt mitte ülesöömise, vaid nakkusega, sest enamik abivajajaid on ühest kandist. „Need väikesed kõhuhädad lähevad aga kiiresti üle,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments