Haapsalust pärist laevakaitsja jääb veel vähemalt kolmeks kuuks Indiasse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

kristo.koha.1

Indias vahistatud Kristo Koha kaitseväelasena välismissioonil. Foto: erakogu

2013. aasta oktoobris Indias vahistatud 14 eestimaalasest laevakaitsjat jäävad Indiasse veel vähemalt kolmeks kuuks, kirjutab Postimees.

Sunniviisiliselt Indias kinnihoitavate seas on ka Haapsalust pärit erusõjaväelane Kristo Koha. Kuigi kohtupidamine meeste üle on jõudnud lõpule, siis arvas Koha saatusekaaslane Lauri Ader Postimehele antud intervjuus, et meestel tuleb Indiasse jääda veel vähemalt kolmeks kuuks.

Kohutistungi viimane päev on kolmapäeval, seejärel teeb kohus otsuse.

Aderi sõnul ei tähendaks aga õigeksmõistev otsus, et nad koheselt kodumaale pääsevad. "90 päeva on süüdistajal aega edasi kaevata,  ilmselgelt oleme vähemalt kolm kuud veel siin," selgitas ta.

Vaata Postimehe intervjuud siit!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
toomas
8 aastat tagasi

See ei ole nüüd õelutsemine, aga mulle tundub, et need mehed teadsid mille peale nad välja lähevad. On vist igale ühele selge et selle töö eest pakuti mitte väikest raha ja ka riskid ei olnud väikesed, kuni riskini eluga.Nii et nad võiks omajagu õnnelikud olla, et nad ei saanud kuskil mereavarustel kuuli, vaid sattusid vaid kohtu alla. Teine asja külg on, et kui nad on tõesti süütud ja mõistetakse kohtus õigeks, on neil ju võimalik nõuda kompensatsiooni alusetult kinnipeetud aja eest. Nii et pole sugugi küik nii must-valge!

süllekukkunud õnn
8 aastat tagasi

elada mitu aastat eksootilises indias ja pealegi tasuta, milline õnn

elu
8 aastat tagasi

Ära jutusta siin Lääne Elu!
Pole paberil näinud,et nii on!