0

Haapsalus peaks veetase jääma alla kriitilist piiri

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Kristjan Kosk

Reede hilisõhtul tõusis meri Haapsalu promenaadil pisut üle kallaste. KRISTJAN KOSK

Kui ilmaprognoos lubab täna südaööl Pärnus üleujutust, siis Haapsalus peaks veetase jääma kriitilise 140 cm piiri lähedale.

Eesti meretaseme infosüsteem ennustab, et Rohukülas on meri kõige kõrgem täna öösel kella 23 ja ühe vahel. Vesi on siis 130 cm lähedal keskmisest.

Praegu on ilmateenistuse ja meretaseme infosüsteemi andmeil Rohukülas meri 97 cm üle keskmise, Haapsalus 116 ja Virtsus 103 cm.

Pärnus on praegu meri kõige kõrgem, 139 cm üle keskmise. Laupäeval jäi Pärnus  veetaseme maksimum alla kriitilise joone, kuid olukord muutub pühapäeva õhtul, kui prognoosi kohaselt on oodata üleujutust. Veetaseme kiire tõus algab kella 20 paiku ja saavutab maksimumi südaööks, mil vett on koguni 190 sentimeetrit. See on 30 cm üle keskmise. Kõrge veeseis säilib terve öö ja hakkab langema kella 6 paiku esmaspäeva hommikul.

Pärnus tõusis 2005. aasta jaanuaritormi ajal veetase 295 cm üle keskmise. Hiljem täpsustas Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituut, et 2005. aasta 9. jaanuaril kell 6.50 oli veetase Pärnus 272 cm üle keskmise.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz